Americanii de la Tennis Abstract au actualizat în această săptămână "clasamentul adevărului" atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin.
Ierarhia, despre care spun că oferă o imagine mai clară asupra situației din tenisul feminin, are la bază un algoritm matematic și ține cont de valoarea adversarilor fiecărui jucător, nu de turneele la care participă ori de faza în care ajunge.
Topul americanilor este foarte diferit de cel mondial. Față de ierarhia ATP, americanii i-au inclus în top 10 pe Carlos Alcaraz (locul 11 ATP), Jannik Sinner (locul 12 ATP) și Roger Federer (locul 42 ATP), în timp ce Matteo Berrettini (locul 6 ATP), Felix Auger-Aliassime (locul 10 ATP) și Cameron Norrie (locul 10 ATP) nu se regăsesc printre cei mai buni 10 tenismeni ai momentului conform clasamentului Elo.
Roland-Garros
Alexander Zverev, calificare la pas în turul doi la Roland Garros
ACUM 4 ORE
Novak Djokovic este lider și conform americanilor, având un punctaj de 2173,4, în timp ce pe locul 2 se află Carlos Alcaraz, care are 2144,8 puncte. Podiumul "clasamentului adevărului" este completat de Daniil Medvedev, care a primit 2142,2 puncte.
https://i.eurosport.com/2022/04/16/3356253.png
Citește și:

LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM DE LA CARLOS ALCARAZ

Carlos Alcaraz a atras toate privirile în tenisul masculin, după victoria de la Miami. Ibericul de 18 ani care s-a transformat într-un adevărat fenomen a fost caracterizat recent de o parte dintre comentatorii Eurosport România, care i-au creionat "portretul".
De pildă, Luminița Paul a spus că Alcaraz are "atuuri native remarcabile și o echipă completă care l-a învățat să muncească din greu", în timp ce Dragoș Suciu a punctat că ibericul poate fi inclus "deja în galeria celor mai buni jucători din lume ai momentului".
Radu Abramescu a evidențiat că spaniolul "lovește tare de pe ambele părți, iar forehandul e atuul lui", precizând că "are toate șansele să fie noul număr 1 ATP", iar Vali Protopopescu a menționat că viitorul uriaș al lui Alcaraz este garantat de forța jocului său, care pare "mai adaptat suprafețelor rapide".
În concluzie, "Carlos Întâiul", așa cum a fost numit de presa spaniolă ca o aluzie la faptul că e primul iberic care se impune în Florida, are, dincolo de talentul enorm, o mulțime de alte atuuri pentru a rămâne o perioadă lungă în top. Alcaraz este motivat, are o echipă fantastică lângă el, are arme redutabile în deplasare și în forehand, o condiție fizică excepțională și o marjă de progres importantă.
Nu ne rămâne acum decât să-l urmărim la turneele de Grand Slam, unde va putea confirma așteptările multor oameni din tenis.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08