La Rogers Cup, în Toronto, Simona s-a oprit în sferturile de finală, fază a competiției în care a ales să abandoneze acuzând probleme la tendonul lui Ahile. Mai apoi, la Cincinnati, românca în vârstă de 27 de ani a fost eliminată încă din optimile de finală de către Madison Keys, scor 6-1, 3-6, 7-5. După rezultate neconcludente pe hardul american, Simona a ajuns la New York mai încrezătoare ca niciodată, iar după ce a depășit mult problematicul tur inaugural, ea a fost oprită în turul secund de către Taylor Townsend. Americanca a pregătit o tactică ce a dat roade împotriva Simonei, care nu mai reușește să confirme la Flushing Meadows după acel parcurs remarcabil din 2015 (semifinală).

Cum arată programul competițional al Simonei Halep până la sfârșitul sezonului 2019

Simona Halep se bucură în continuare de vacanță. Jucătoarea de tenis din România ar fi trebuit să revină pe teren odată cu startul turneului organizat la Zhengzhou, în China, între 9 și 15 septembrie, însă a luat hotărârea de a se retrage. Turneul de categorie Premier se află la prima ediție, iar directorul competiției se baza pe apariția unei jucătoare de calibrul Simonei Halep. Totuși, românca a preferat să mai stea o vreme departe de terenul de tenis.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 7 ORE
Până la sfârșitul sezonului aflat în curs, Simona Halep ar mai avea de bifat alte trei competiții: Wuhan (Premier 5, 22 - 28 septembrie), Beijing (Premier Mandatory, 28 septembrie - 6 octombrie) şi Turneul Campioanelor (27 octombrie - 3 noiembrie).

Simona Halep nu mai are de apărat niciun punct în clasamentul WTA

Pentru Simona Halep sunt și vești bune. Chiar dacă românca nu a impresionat la ultimele trei turnee disputate în 2019, ea nu mai are pe umeri presiunea punctelor de apărat, asta pentru că finalul anului precedent a fost complet ratat. În 2018, la final de sezon competițional, Simona a întâmpinat o serie de probleme în zona lombară, primind mai apoi confirmarea faptului că suferă de hernie de disc.
În acest moment, pe Simona Halep o despart de locul 1 1968 de puncte WTA, însă pentru ea urmează trei turnee din care poate obține rezultate foarte bune. În urmă cu un an, Simona a fost eliminată la Wuhan încă de la primul meci disputat, în turul al doilea, de către Dominika Cibulkova. Pentru ediția din 2019, tragerea la sorți a tabloului principal de simplu va avea loc vineri, pe 20 septembrie.
Mai apoi, Simona a abandonat în primul tur la Beijing în fața tunisiencei Ons Jabeur. Deși părea că va evolua la Turneul Campioanelor în 2018, la care se calificase prima, Simona Halep s-a retras până la urmă înainte de startul competiției, lăsându-i loc olandezei Kiki Bertens, aflată pe locul 9 la capătul termenului de calificare. La cele trei turnee pe care Simona Halep le are în program până la finalul sezonului 2019, campioanele en-titre sunt Aryna Sabalenka, Caroline Wozniacki și Elina Svitolina.
Australian Open
De ce aproape nimeni nu l-a susținut pe Djokovic. Anunț din interior: "Adevărul e unul singur"
ACUM 7 ORE
Australian Open
Super-anunțul făcut de Halep înainte de debutul la Australian Open 2022. Simo e extrem de optimistă
ACUM 8 ORE