Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt, din punct de vedere statistic, cei mai mari trei tenismeni din istoria tenisului mondial masculin, cucerind împreună nu mai puțin de 58 de titluri de Grand Slam. Jucătorii mai tineri, tenismenii din noua generație, încearcă fără succes să-i detroneze pe membrii grupului de elită, The Big Three.
Pentru fani, rivalitatea dintre Federer, Nadal și Djokovic este incomparabilă, iar pentru adversari, un chin și un coșmar. Tocmai de aceea, francezul Jo-Wilfried Tsonga recunoaște că și-ar fi dorit ca Federer, Nadal și Djokovic să nu fi existat, pentru că daci ei 3 nu ar fi ales drumul sportului alb, probabol că ATP-ul ar semăna mai mult cu WTA, acolo unde șansele la câștigarea unui titlu major se împart la mai multe tenismene.

Cum e să joci cu Federer, Nadal sau Djokovic. Mărturia lui Jo-Wilfried Tsonga

Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
"O să fiu sincer. Îmi doresc să nu fi existat Djokovic, Nadal sau Federer (râde). De cele mai multe ori, când îi întâlnești, te gândești că dacă scapi de pe teren în viață, e un miracol. Sunt mândru totuși de faptul că am avut onoarea să joc cu ei. Uneori oamenii vin la mine și mă întreabă dacă am jucat cu Federer. Le spun că am jucat cu el, că a fost greu de fiecare dată, dar că am și câștigat de câteva ori", a spus francezul, fost ocupant al locului 5 ATP, pentru Eurosport.
"Când ești în elită an după an și vezi că poți să ajungi sus, până pe locul 5, dar nu poți să treci de limita asta pentru că sunt ei în fața ta, te întrebi ce ai mai putea face. Răspunsul e că nu prea multe. Au fost multe perioade când m-am simțit foarte bine pe teren, câștigam meciuri, ajungeam în optimi, apoi mă uitam la tablou și era imposibil să nu mă descurajez. Era o nebunie. În sferturi dădeam peste unul dintre ei, iar dacă treceam de sferturi, în semifinale dădeam de altul din The Big Three. În finală era imposibil să nu te confrunți cu altul dintre ei trei. E un miracol dacă devii campion la un turneu care-i are pe ei trei pe tablou", a mai spus francezul.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13
Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
19/10/2021 LA 11:34