În urma deciziei anunțate astăzi pe site-ul Comitetului Internațional Olimpic, George Cosac, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, a vorbit despre cum îi poate afecta această amânare pe sportivii noștri.
Sistemul de calificare la Jocurile Olimpice le permite doar primilor 56 de jucători din clasamentele ATP şi WTA să participe la turneul de tenis de la Tokyo. În acest context, Cosac consideră că Simona Halep va avea aceleaşi şanse la câștigarea unei medialii olimpice şi în 2021, însă nu poate spune același lucru și despre ceilalți reprezentanți ai României.
"Simona Halep va avea aceleaşi şanse să câștige o medalie olimpică şi în 2021. Ea a ajuns la maturitate, nu este încă o sportivă în vârstă. E o sportivă matură care în momentul în care îşi impune un obiectiv şi este focusată pe el atunci are 95% şanse să reuşească."
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 4 ORE
Dar nu de Simona îmi este teamă mie, Simona e o perfecţionistă în adevăratul sens al cuvântului. Mi-e teamă de ceilalţi jucători care nu ştiu dacă vor mai avea anul viitor aceeaşi dorință și forţă de revenire.", a spus Cosac, pentru Agerpres.
https://i.eurosport.com/2020/03/18/2795880.jpg

Jocurile Olimpice, amânate pentru 2021

Încă de ieri, Japonia a explicat public că o amânare a competițiilor de la Tokyo e "inevitabilă", în contextul pandemiei de coronavirus. Canada și Australia au anunțat că nu vor trimite delegații, dacă datele de disputare ale disciplinelor nu vor fi schimbate, pentru că riscurile sunt prea mari, iar Marea Britanie a solicitat CIO o videoconferință, prin care să pună la punct un plan de amânare.
Ulterior, unul dintre cei mai respectați membri ai Comitetului Internațional, Dick Pound, a confirmat că Jocurile Olimpice se vor amâna, dar CIO s-a grăbit să precizeze că poziția acestuia nu e una oficială.
Și, totuși, azi CIO a luat decizia ce părea inevitabilă: Tokyo 2020 se amână pentru un an. Prim-ministrul Shinzo Abe a purtat discuții pe parcursul acestei dimineți cu Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic și s-a ajuns un consens: Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021, după modelul Euro. Pentru a-i proteja pe jucători și pe fani, UEFA a decis deja de aproape două săptămâni amânarea turneului final pentru la anul.
"Având în vedere circumstanțele din prezent și informațiile de la Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și prim-ministrul Japoniei au decis că Jocurile Olimpice trebuie să fie reprogramate pentru o dată după 2020 dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea atleților și a tuturor celor implicați.", se arată în comunicatul oficial. De asemenea, s-a decis ca denumirea oficială a competiție să rămână "Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 6 ORE