Simona Halep va reveni pe terenul de tenis în această săptămână, urmând a participa la turneul de la Madrid, primul după startul colaborării cu Patrick Mouratoglou.
Înaintea debutului competiției, antrenorul a oferit un interviu pentru Forbes, în care a vorbit despre modul în care a ajuns să îi fie antrenor româncei de pe locul 21 WTA.
Mouratoglou, care i-a mai antrenat în trecut, printre alții, pe Marcos Baghdatis, Anastasia Pavlyuchenkova, Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitsipas și Coco Gauff, a explicat de ce a acceptat să colaboreze cu Simona Halep, mărturisind că îi lipsea tenisul.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Nastasja Schunk în primul tur la Roland Garros 2022
ACUM 8 ORE
"Este un nou capitol din cariera mea de antrenor. În ultimele luni am realizat cât de mult îmi lipsește antrenoratul. Este pasiunea vieții mele și simt că am atât de multe de oferit. Simona a venit la Academie pentru a se antrena, iar de aici totul a decurs din modul în care am comunicat", a declarat Patrick Mouratoglou, conform sursei citate.
Citește și:

MOURATOGLOU, DESPRE ASEMĂNAREA DINTRE COLABORĂRILE CU SIMONA HALEP ȘI SERENA WILLIAMS

Cel care a pregătit-o pe Serena Williams timp de 10 ani a vorbit recent și pentru France Tv Info despre alegerea sa, comentând și asemănarea dintre perioada în care a început să o antreneze pe jucătoarea americană și cea de acum, când colaborează cu Simona Halep:
"Chiar a fost o alegere făcută cu inima. Mereu am făcut așa, mi-am urmat instinctul. Simona este o jucătoare excepțională, care a făcut lucruri fantastice în cariera sa. Avem o relație bazată pe încredere și cred că putem construi ceva.
Încă are capacitatea de a face mult mai bine. Are 30 de ani, aceeași vârstă pe care o avea Serena când am început să lucrez cu ea. Este oarecum aceeași configurație, în care ea a jucat mai puțin în ultimii doi ani, în care își pune multe întrebări. Am făcut două antrenamente și și-a recăpătat rapid motivația", a declarat Mouratoglou.
Simona Halep va reveni pe terenul de tenis la Madrid, în perioada 26 aprilie - 8 mai, turneul din capitala Spaniei fiind și prima competiție la care va participa de la startul colaborării cu Patrick Mouratoglou.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 12 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 13 ORE