Parcursul Emmei Răducanu la US Open, încheiat cu o victorie istorică, a fost urmărit cu mare interes și România. Principalul motiv? Sportiva are și origini românești. Tatăl campioanei s-a născut și a crescut în România.
Succesul reprezentantei Marii Britanii a fost întors pe toate fețele. De la o jucătoare aflată pe locul 150 WTA înainte de Flushing Meadows, care a intrat în calificări, Emma a devenit un star mondial. Sportiva nu mai are azi foarte multe secrete, pentru că mass-media internațională a prezentat-o în detaliu.

Cum l-au descris britanicii pe Ion Răducanu, tatăl Emmei Răducanu: "Un părinte blând, dar exigent"

Tenis
Cine l-a făcut pe John Isner "să se simtă mic": "Până și cu Nadal pe zgură am avut mai multe șanse"
ACUM 8 ORE
În schimb, s-au aflat mai puține detalii despre părinții campioanei de la US Open. Au și fost destul de puțin vizibili, în condițiile în care nu au fost prezenți la New York, în timpul turneului de Grand Slam. Părinții au urmărit parcursul Emmei la televizor.

Emma Răducanu, de vorbă cu Mats Wilander, după câştigarea US Open. Dezvăluirea făcută

Într-un material amplu realizat de Jurnaliştii de la "Evening Standard" și citat de Adevărul, au fost prezentați toți oamenii din spatele Emmei, care au contribuit, încă de la vârsta junioratului, la ascensiunea ei spre elita tenisului feminin. Iar un capitol aparte le-a fost dedicat părinţilor, tatălui Ion, devenit Ian după ce a plecat din ţară, şi mamei Renne, născută în China.
Aceștia i-au influenţat în mod decisiv cariera fiicei lor. "Ian, un tată blând, dar exigent", a susținut "Evening Standard", conform Adevărul.

Emma Răducanu a moştenit două calităţi esenţiale pentru sportul de performanţă de la tatăl ei

Ion Răducanu e prezentat drept un român de la care Emma a moştenit două calităţi esenţiale pentru sportul de performanţă: încrederea în sine şi etica muncii. Tatăl i-a monitorizat Emmei fiecare pas, de când aceasta s-a apucat de tenis. "Ian a schimbat foarte des antrenorii fiicei sale şi a fost atât de meticulos în pregătirea Emmei, încât a angajat mai mulţi antrenori, pentru ca fiecare să lucreze la un capitol din bagajul ei tehnic! E o abordare atipică pentru tenis, dar una împrumutată din golf. Care, în cazul Emmei, a dat roade din plin", precizează sursa citată.
Mark Petchey (51 de ani), fost jucător de tenis şi omul care l-a antrenat pe Andy Murray în prima parte a carierei, a vorbit la rândul lui despre Ion Răducanu: "Ian e genul de om cu o minte deschisă. Când stă de vorbă cu tine, ca antrenor, se interesează de cum vezi tu jocul. Şi te provoacă la un dialog, la o dezbatere, pe tema cunoştinţelor tale. Ian porneşte de la ideea că dacă eşti antrenor nu înseamnă, automat, că ştii totul. Mereu mi-a lăsat impresia că ştie cel mai bine nevoile fiicei sale".
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224197.jpg
Emma Răducanu a început să strălucească în tenisul mondial într-o perioadă foarte dificilă, în care tot sportul a fost afectat de pandemie. Cum s-a descurcat Emma în perioada lockdown-ului? Potrivit "Evening Standard", Emma şi-a continuat antrenamentele, ieșind pe stradă pentru a juca tenis împreună cu tatăl ei.

Cum i-a influențat Ion Răducanu cariera sportivei

După succesul de la US Open, Emma Răducanu a vorbit despre modul cum tatăl ei i-a influențat cariera.

Emma Răducanu, discurs de mare campioană la festivitatea de premiere de la US Open!

"E un om foarte greu de mulţumit, dar cred că am reuşit asta, odată cu câştigarea titlului la New York. Mi-a şi zis: Eşti chiar mai bună decât mi-am imaginat eu vreodată", a relatat Emma Răducanu.
Sportiva din Marea Britanie a devenit prima jucătoare din istorie care a câștigat un turneu de Grand Slam pornind din calificări. Sportiva în vârstă de 18 ani a devenitîntre timp o jucătoare de Top 30 mondial. În ierarhia la zi, ea ocupă locul 22 WTA.
Rakuten Japan Open Tennis Championships
Taylor Fritz e în optimi la Tokyo! Americanul, victorie în 3 seturi cu James Duckworth
ACUM 8 ORE
Astana Open
Goffin nu a rezistat după ce l-a eliminat pe Alcaraz! Belgianul, eliminat la Asta Open de Mannarino
ACUM 8 ORE