În acest moment, Barty are un avans considerabil, de 1.462 de puncte, față de Halep, care este pe poziția a doua. Australianca a adunat 8.717 puncte față de cele 7.255 ale lui Halep. Totuși, românca are ocazia să adune destule puncte în următoarele trei săptămâni.
În următoarele săptămâni vor avea loc trei turnee. Ash Barty este principala favorită de la Yarra Valley Classic în timp ce Halep este favorita de la Gippsland Trophy, ambele competiții de tip WTA 500.
Tenis
"Reducerea premiilor mi-a afectat motivația!" Elina Svitolina, nemulțumită de efectele pandemiei
ACUM 9 ORE
Halep poate obține 1690 de puncte dacă va câștiga Gippsland Trophy și Australian Open. Dacă va triumfa doar la Gippsland Trophy, ea va primi 470 de puncte, conform unei analize essentiallysports.com.
Mai mult, Halep a ajuns în semifinaleel Australian Open 2020 deci are deja 780 de puncte asigurate și dacă va câștiga competiția în acest an va mai primi 1220 de puncte.

Totul depinde de Ashleigh Barty

Dar totul depinde de Barty. Dacă ea nu va obține niciun punct de la Yarra Valley Classic sau Australian Open, atunci Halep are varianta să joace doar finala la Gippsland Trophy și să câștige Australian Open pentru a o detrona pe australiancă.
Însă dacă Barty va ajunge în semifinaleel Yarra Valley Classic, atunci Halep va fi obligată să câștige ambele turnee. Dacă Barty va ajunge în finala de la Yarra Valley, atunci Halep nu va mai avea nicio șansă să treacă pe primul loc în clasamentul WTA.
Barty va trebui să obțină doar 228 de puncte în următoarele trei săptămâni pentru a rămâne în poziția de lider mondial și după Australian Open.
Openul Australian... toate meciurile în direct și fără reclame numai pe Eurosport Player.
WTA Dubai
Sorana Cîrstea, prima româncă în turul 2 la Dubai! Cu cine va lupta pentru un loc în turul al 3-lea
ACUM 14 ORE
Tenis
"Toată lumea știe asta!" Roger Federer a comentat descalificarea lui Novak Djokovic la US Open
ACUM 15 ORE