Articol scris de Viviana Moraru
Pare o chestiune de timp până ce Novak Djokovic va fi detronat din fotoliul de lider ATP de către Medvedev, care se află în cea mai bună formă a sa. Rusul a ajuns în finală la ultimele două turnee de mare șlem, reușind să se impună la US Open, după o finală chiar cu Nole, iar la Australian Open, a pierdut titlul la mare luptă în fața lui Nadal.
Dacă ar fi câștigat titlul la Antipozi, Medvedev ar fi ajuns pe prima poziție în clasamentul mondial. Următoarea șansă ca acesta să devină cel de-al 27-lea număr 1 din istorie va fi reprezentată de turneul de la Acapulco, unde, dacă va triumfa, îl va depăși pe sârbul Djokovic, care a petrecut numai puțin de 360 de săptămâni pe cea mai înaltă poziție din clasament.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 7 ORE
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP DESPRE UNUL DINTRE TURNEELE FAVORITE: "ÎMI PLAC TERENURILE, ATMOSFERA. ȘTIU TOTUL DESPRE DUBAI"

Ce alte șanse sunt ca Medvedev să-l depășească pe Djokovic

Dacă nu va reuși să triumfe la Acapulco, Medvedev poate ajunge lider mondial și dacă va pierde finala. Condiția este ca Novak Djokovic să nu câștige în Dubai. Totodată, dacă rusul va ajunge în semifinale în Mexic, și Nole nu va reuși să treacă de această fază în Dubai, ATP va avea un nou lider. Alte posibilități prin care Medvedev poate deveni lider mondial: să ajungă până în sferturi, iar sârbul să nu depășească această fază, să treacă un tur în Mexic, iar Nole să nu prindă faza sferturilor la Dubai.
Dacă va pierde și această șansă pentru a deveni lider mondial, Medvedev va mai avea altele odată ce sezonul american va debuta, cu cele două turnee Masters 1000, Indian Wells și Miami, la care Djokovic nu este sigur de participare, ținând cont de faptul că încă nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.
Diferența dintre Djokovic și Medvedev este de 1240 de puncte, dar după 21 februarie aceasta se va micșora; atunci vor fi luate în calcul și punctele pierdute sau câștigate de sârb, respectiv rus, la Australian Open (turneul de la Antipozi s-a desfășurat mai târziu în 2021).
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 12 ORE