Novak Djokovic, liderul 1 mondial, este considerat unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, sârbul și-a atras antipatia anumitor fani ai "sportului alb" din cauza unor ieșiri pe care le-a avut pe terenul de tenis. Comparat la orice capitol cu rivalii săi, Rafael Nadal și Roger Federer, Djokovic a fost des criticat pentru ieșirile sale din timpul partidelor și pentru că nu are eleganța celorlalți doi mari campioni.
După ce anul trecut a fost descalificat la US Open pentru că a lovit cu mingea un arbitru de linie, Novak Djokovic a fost în centrul atenției și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atunci când a rupt o rachetă și a aruncat alta în tribune în partida pentru medalia de bronz pe care o disputa împotriva spaniolului Pablo Carreno Busta. Criticile nu au întârziat să apară după acest eveniment, sârbul fiind din nou comparat cu rivalii săi, care au arătat o altă conduită de-a lungul timpului pe terenul de tenis.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205801.png
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG / Cine va produce surpriza, Jaqueline Cristian sau Gabriela Ruse?
ACUM 2 ORE

Daniela Hantuchova sare în apărarea lui Novak Djokovic

Djokovic a aruncat cu racheta în tribune, de nervi! Imagini incredibile

Cu toate că a fost aspru criticat în urma ieșirilor sale, au existat și persoane care i-au luat apărarea lui Novak Djokovic. Fostul număr 5 WTA, Daniela Hantuchova, este de părere că aceste ieșiri ale lui Djokovic arată cât de competitiv este sârbul, pasiunea pentru tenis și dorința de a câștiga ieșind la iveală în astfel de momente: "Asta este personalitatea lui, nu e Rafa, nu e Roger. Asta arată cât de mult iubește tenisul și cât de competitiv este. Cred că este un lucru pozitiv că toți trei sunt atât de diferiți unul de celălalt. Ne ajută să ne bucurăm și mai mult pentru ce au realizat în tenis în toți acești ani", a spus Hantuchova, potrivit Tennis Head.
De asemenea, fosta jucătoare din Slovacia, care are în palmares 7 titluri WTA la simplu și 9 la dublu, este de părere că dezamăgirea de la Tokyo îl va motiva pe Nole și mai mult în ceea ce privește câștigarea turneului de la US Open. "Cred că înfrângerile de la Tokyo îl pot ajuta, pentru că el a știut mereu să reacționeze după asemenea momente și să revină la cel mai bun nivel. Dar am văzut și în cazul Serenei Williams că presiunea este uriașă atunci când ești aproape de a realiza ceva special. Va avea de înfruntat multă presiune, dar el se simte foarte bine atunci când este presiune", a mai spus Daniela Hantuchova.
Novak Djokovic poate realiza o performanță extraordinară la New York. Sârbul în vârstă de 34 de ani poate câștiga cel de-al patrulea Grand Slam al anului, după ce s-a impus în 2021 și la Australian Open, Roland Garrros și Wimbledon. Astfel, Nole ar deveni primul jucător care reușește acest lucru de la Rod Laver în 1969, jucător care a reușit acest lucru de două ori.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie, în direct pe Eurosport. Toate partidele vor fi disponibile pe Eurosport Player.
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 7 ORE
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 7 ORE