Expertă Eurosport și fost număr 7 mondial, Barbara Schett ne-a vorbit de curând despre cum trec tenismenii prin criza provocată de coronavirus și cum încearcă starurile din ATP și WTA să depășească această situație complicată. În vârstă de 44 de ani, Schett a ajuns până pe locul 7 în lume (septembrie 1999).
În 2005, s-a retras din tenis și în scurt timp a fost cooptată în echipa Eurosport, în prezent fiind comentatoare și prezentatoare de emisiuni.Fosta tenismenă din Austria ne-a mărturisit că în aceste vremuri este foarte important unde ai ales să te izolezi, țara fiind foarte importantă prin prisma temperaturilor.

Cum trec tenismenii prin criza provocată de coronavirus

Tenis
Dominic Thiem, "interzis" la turneul de casă de la Viena! De ce nu poate să fie prezent în tribune
27/10/2021 LA 11:54
Este o situație nouă pentru întreaga lume, o situație necunoscută. Depinde foarte mult de țara în care trăiești – dacă locuiești într-o casă, dacă ai un apartament, dacă ai o casă cu teren de tenis. În anumite țări poate fi mai cald în această perioadă decât în altele – în Franța, Austria sau Spania, de pildă, nici măcar nu poți părăsi locuința. Trebuie să accepți că ești blocat acasă. Însă în alte locuri poți încă să te antrenezi. Este foarte diferit pentru fiecare jucător în parte, depinde de locul în care se găsesc în acest moment și este foarte greu pentru fiecare.
https://i.eurosport.com/2020/01/24/2760679.jpg
Am vorbit cu Dominic Thiem și îmi spunea că pur și simplu nu poate juca tenis în acest moment – poate alerga, poate merge în sala de forță, dar atât. Jucătorii se vor antrena toți în sala de forță pentru că niciunul dintre ei nu au în mod normal o pauză mai mare de două săptămâni într-un sezon competițional. Nu contează unde sunt, vor încerca să se mențină în formă. Este interesant de văzut ce se va întâmpla când tenisul se va relua pentru că s-ar putea să nu fie cinstit – unii jucători nu au cum să se antreneze pentru probabil două luni și nici măcar nu au ținut în mână o rachetă. Este o situație foarte, foarte complicată, însă un lucru este sigur, toți jucătorii vor fi foarte fericiți să revină și să concureze, mai ales pentru atleții care au rămas izolați în anumite țări.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03
Tenis
"A meritat pe deplin să câștige trofeul!" Ce a spus Thiem despre finala masculină de la US Open
13/09/2021 LA 05:05