Jocul sportivei noastre a impresionat pe toată lumea la Wimbledon, iar terenul dur este fără doar și poate considerat o suprafață pe care Simona știe să gestioneze foarte bine jocul adversarelor ei. Constănțeanca a disputat la Cincinnati trei finale până în prezent, însă nu a reușit să se impună la capătul niciuneia.
Primul astfel de eveniment a avut loc în 2015, atunci când în ultimul act se confrunta cu Serena Williams. La acea vreme, americanca se impunea în minimul de seturi, scor 6-3, 7-6. Următoarea încercare a Simonei de a-și trece în palmares și un titlu câștigat la Cincinnati a avut loc doi ani mai târziu, în 2017, când a și înregistrat una dintre cele mai categorice înfrângeri din carieră. În ultimul act, Garbine Muguruza se impunea drastic în fața româncei, scor 6-1, 6-0, fără ca acea finală să aibă vreun istoric de comentat.

Turneul de la Cincinnati continuă să fie un obiectiv important pentru Simona Halep

Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 33 MINUTE
Totuși, cel mai aproape de marele trofeu a fost în 2018, când în ultimul act s-a confruntat cu olandeza Kiki Bertens. Deși a avut minge de meci în tiebreak-ul setului secund, Simona a cedat manșa a doua, iar Bertens a profitat și a reușit să-și ridice nivelul de joc în mod remarcabil în setul trei pentru a obține un succes răsunător al carierei ei. Scorul final a fost 6-2, 6-7, 2-6. Simona a ratat mingea de meci la scorul de 6-5 în tiebreak-ul setului doi.
"E a treia oară când vorbesc din aceeaşi poziţie, am pierdut finala de trei ori, dar poate în viitor voi putea câştiga o dată acest turneu, deoarece îmi place să joc aici”, spunea Simona la discursul de după finală anul trecut.
După acea finală disputată în 2018, Simona s-a retras de la New Haven, a fost eliminată încă din primul tur la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, și a descoperit că are hernie de disc, luând decizia mai târziu de a abandona și la Turneul Campioanelor. În 2019, fostul lider mondial are din nou planuri îndrăznețe în ceea ce privește sezonul de hard american și speră să cucerească și la Cincinnati un trofeu, mai ales că jocul ei la această competiție a fost de fiecare dată impresionant.
Australian Open
Asleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 34 MINUTE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 2 ORE