Sportul de pretutindeni s-a oprit în loc odată cu pandemia de coronavirus, iar nerăbdarea de a reveni la viața de dinaintea acestei crize este tot mai mare. Ne lipsește sportul, ne lipsește tenisul, ne lipsesc meciurile și emoțiile unui turneu de Grand Slam, însă incertitudinea continuă să dețină controlul în ceea ce privește realuarea competițiilor.
Unul dintre cele mai importante aspecte referitoare la lumea sportului alb o constituie problematica legată de clasamentele WTA și ATP. Jurnaliștii iberici de la Marca au dezvăluit că tenismenii au fost deja informați de către ATP despre trei posibile formule de calcul pentru alcătuirea ierarhiei la reluarea competițiilor.

Cum va fi construit clasamentul la reluarea turneelor

Tenis
Federer, Nadal sau Djokovic: cine e cel mai bun? Răspunsul lui Schett și ce spune de Next Gen
01/04/2020 LA 11:49
În acest sens, după cum susțin jurnaliștii de la Marca, ATP le-a trimis deja jucătorilor posibilitățile legate de clasament. În primul scenariu, clasamentul ar urma să fie alcătuit din punctele câștigate de jucători pe durata a două sezoane, posibilitate despre care Rafael Nadal a afirmat că i-ar avantaja pe sportivii accidentați.
https://i.eurosport.com/2020/01/12/2751424.jpg
În cel de-al doilea scenariu, punctele pe care le au tenismenii la acest moment ar urma să fie înghețate în cazul în care nu se va mai disputa niciun turneu în 2020. În cel de-al treilea scenariu, oficialii ATP ar urma să implementeze o formulă de calcul la baza căreia ar sta scăderea de puncte înainte de fiecare turneu, însă o formulă care să fie cât mai corectă cu jucătorii de top, acei tenismeni care au de apărat cele mai multe puncte.
În acest sens, Nadal, fără a mai disputa vreun turneu, ar urma să fie în imposibilitatea de a-și apăra 4.980 de puncte, adică aproape jumătate din câte are acum, 9.850 de puncte. Dacă sezonul este anulat complet, jucătorii ar urma să intre în următorul sezon, în luna ianuarie 2021, având posibilitatea de a-și păstra pozițiile actuale.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM 20 ORE
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
ACUM O ZI