Stefanos Tsitsipas se află în această perioadă în Olanda, acolo unde participă la turneul de la Rotterdam. Sportivul de pe locul 4 ATP a vorbit înainte de competiție despre cum vede viitorul tenisului masculin.
Grecul a declarat că, din punctul său de vedere, după era dominată de Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic va urma o perioadă în care 6 sau 8 tenismeni se vor duela constant pentru trofeele de Grand Slam.
Unii dintre acești sportivi sunt Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime și Dominic Thiem, care fie au câștigat deja titluri de Mare Șlem, fie au avut un început de 2022 foarte bun, reușind evoluții excelente la Australian Open.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM O ORĂ
"Cum văd viitorul tenisului? Nu știam că sunt un profet. Văd că viitorul tenisului are un top șase sau un top opt. Top opt sportivii care vor concura pentru titlurile de Grand Slam. Văd mult hype și multă evoluție în sensul rebranding-ului acestui sport", a declarat Stefanos Tsitsipas, citat de TennisHead.
Citește și:

"SUNT CAPABIL SĂ JOC LA FEL DE BINE PE ORICE SUPRAFAȚĂ"

Jucătorul de 23 de ani, care a ajuns până în penultimul act la Australian Open, unde a fost învins de Daniil Medvedev, își continuă parcursul pe hard, la Rotterdam, unde a vorbit despre jocul său. Grecul a spus că este capabil să joace la fel de bine pe orice suprafață, dar a explicat că va avea nevoie de puțin mai mult timp pentru a se adapta noilor condiții.
La turneul olandez partidele se desfășoară indoor, iar Tsitsipas s-a arătat conștient că antrenamentele indoor vor fi cheia succesului.
"Cred că pot să joc bine pe fiecare suprafață. Nu vreau să fiu un jucător care este bun pe un singur tip de teren. Sunt capabil să joc la fel de bine pe orice suprafață și să obțin puncte pe orice teren pe care ATP îl oferă în acest sezon.
Durează puțin mai mult timp să ma adaptez aici, deoarece am jucat în spații outdoor pentru mult timp. Este întotdeauna înșelător să te întorci și să joci indoor, deci cred că zilele de antrenament mă vor ajuta să mă adaptez noilor condiții", a spus sportivul.
Astăzi, de la ora 15:00, Stefanos Tsitsipas îl va înfrunta pe Ilya Ivashka în optimile turneului de la Rotterdam. Partida va fi transmisă în direct de Eurosport.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM 7 ORE
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 9 ORE