România a obținut calificarea la barajul pentru grupa mondială din Cupa Davis, după victoria obținută astăzi la Cluj-Napoca de Horia Tecău și Marius Copil în fața perechii Galdos/Huertas del Pino, scor 4-6, 6-3, 6-2. La finalul partidei, Horia Tecău a ținut un discurs în fața spectatorilor prezenți în arenă, după ce a primit un tort pe care era scris "Mulțumim, Horia, pentru prezența ta la Cupa Davis":
"Vă mulțumesc pentru această surpriză, a fost minunat să trăiesc aceste momente și să ascult un copil mic inspirat de mine. La sfârșitul zilei, pentru asta o facem. Încercăm să aducem bucurie, să motivăm tinerii să se încline către sport, sănătate, și chiar performanță, pentru cei care vor. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii în public și mereu am fost alături de ei, e minunat să auzi cuvintele unui copil care a fost atins de performanțele tale. Mulțumesc că ați fost aici cu mine astăzi, ar fi fost altfel fără voi în tribună. Vă mulțumesc că ați creat acest moment, e o bucurie pentru mine.
Multă lume care mi-a fost alături a stat aici toată ziua. Daca aș putea să mulțumesc oricărei persoane care mi-a atins cariera sau performanța în orice mod... Multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alături de voi, echipă, staff, federație, public", a spus Horia Tecău, potrivit Digi Sport.
Cupa Davis
Croația a obținut biletele pentru semifinalele Cupei Davis, după ce a învins Italia la Torino
30/11/2021 LA 09:35

Horia Tecău a dat de înțeles că va mai juca pentru România în Cupa Davis

După ce a anunțat că se retrage din tenis la Turneul Campionilor, Horia Tecău a venit la Cluj în ceea ce părea a fi ultima participare a sa în Cupa Davis. Cu toate acestea, calificarea obținută astăzi și faptul că România va merge la baraj îl pot face pe jucătorul de dublu să se răzgândească:
"Simt că am crescut într-o familie de la care am învățat și care m-a crescut de la 17 ani, de când am venit prima dată la Cupa Davis. Mereu am încercat să ajung titular, să aduc puncte României, dar mai mult decât atât, să reprezint România. Pot spune, după o carieră lungă, că sunt împlinit că am realizat acest lucru.
Vă mulțumesc încă o dată, mă voi opri până nu mă emoționez prea tare, și în această campanie de Cupa Davis mergem înainte și se pare că vă mai fi încă un meci. Și pentru acest moment aș vrea să invit echipa și toată lumea care a fost alături de mine să facem o poză împreună pe teren, să ne bucurăm de acest moment împreună", a mai spus Tecău.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Davis
Tabloul complet al sferturilor Cupei Davis! Campioana en-titre, Spania, eliminată
29/11/2021 LA 09:41
Cupa Davis
Novak Djokovic, prima reacție despre organizarea Cupei Davis la Abu Dhabi din 2022
27/11/2021 LA 14:23