Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Djokovic trebuie suspendat din tenis!" Un nou scandal stă să erupă în jurul lui Nole: "Dezgustător și nejustificat!"

Irina Aldea

Actualizat 26/11/2023 la 18:41 GMT+2

Novak Djokovic a fost surprins înainte de meciul cu Norrie din Cupa Davis. Sârbul s-a trezit cu agenții anti-doping peste el în vestiar cu doar o oră înainte de partida din sferturi, dintre Serbia și Marea Britanie. În urma refuzului său de a se supune colectării de probe înainte și nu după meci, așa cum e firesc, sârbul se află acum în centrul unei noi controverse.

Novak Djokovic, Davis Cup

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a fost pus într-o situație cu totul și cu totul inconfortabilă la Malaga, înaintea meciului cu Cameron Norrie din sferturile Cupei Davis. Sârbul a vorbit despre situația stânjenitoare numind-o o decizie "scandaloasă" a agenților anti-doping de a-l supune unui control anti-doping aleatoriu cu doar o oră înainte de meci.
Întreaga echipă a Serbiei a refuzat acest control anti-doping înainte de meciuri, fiind de acord să dea probe de sânge și/sau urină după duelurile din Cupa Davis. Totuși, nu toată lumea a privit cu ochi buni refuzul liderului din ATP de a se supune unui test anti-doping. Marc Madiot, un fost mare rutier francez, a cerut chiar suspendarea din tenis a sârbului.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, în centrul unui nou scandal. Se cere suspendarea din tenis

Madiot, care a câștigat de două ori în carieră Paris-Roubaix (1985 și 1991), una dintre cele mai prestigioase curse clasice din ciclism, a luat o poziție vehementă privind situația lui Nole: "Avem dreptul de a controla înainte și după o competiție. El a refuzat testul înainte de competiție. Dacă organismul anti-doping își face treaba, domnul Djokovic trebuie suspendat. A refuzat un test înainte de competiție, a făcut unul după. În ciclism, ești supus unui test și dacă refuzi, ești automat depistat pozitiv.
Dacă ești testat pozitiv, ești sancționat. Nu ai dreptul să refuzi un control, asta este regula. Există produse din gama celor interzise care pot fi depistate într-un timp extrem de limitat. Dacă nu faci un control înainte de începerea competiției, timpul competiției îți permite să elimini urmele de produs dopant. Detectarea este posibilă pentru un timp limitat în raport cu priza. Acesta este motivul pentru care a fost introdusă testarea înainte de concurs. Este suprarealist să fii avertizat! Nu mai este un control neașteptat", a spus Madiot, care are în palmares o etapă câștigată în Turul Franței din 1984. În prezent, acesta este managerul echipei de World Tour Groupama-FDJ și președintele Ligii Naționale de ciclism din Franța.
Totuși, Djokovic are parte și de susținere în această uriașă controversă. În ultimele zile, mai mulți tenismeni au afirmat că e absurd ca jucătorilor să li se ceară probe înainte de meci cu atât de puțin timp. Marion Bartoli a pus punctul pe "i" și a transmis că de o veșnicie se fac teste anti-doping doar după meciuri și niciodată înainte. Dacă în ciclism regulile sunt diverse, în tenis se pare că există doar această practică. În timpul turneelor, tenismenilor li se cer probe de sânge sau urină doar după meciuri.
"Când știi că vei avea un control anti-doping, ai pe cineva care te urmărește toată ziua. De îndată ce ieși de pe teren, te urmărește, este în vestiar când faci duș. Iar dacă nu poți merge la baie, te însoțește la o conferință de presă până când poți urina. Așa că nu văd ce diferență este dacă se face înainte sau după, mai ales că după meciuri concentrația urinară este mai mare pentru că în timpul meciului există un efect de deshidratare. "Procesul" pe care am încercat să îl facem împotriva lui Djokovic este legat de această presă britanică care nu știe nimic și care își permite să acuze jucătorii, este dezgustător, este rușinos și complet nejustificat", a transmis Marion Bartoli pentru Les Grandes Gueules du Sport pe RMC Sports.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo