Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia a câștigat "Salatiera de Argint" după 47 de ani. Jannik Sinner, pur și simplu magistral la Malaga

Irina Aldea

Actualizat 26/11/2023 la 21:34 GMT+2

Italia a obținut marea victorie în finala Cupei Davis în fața Australiei, după ce Arnaldi l-a învins în trei seturi pe Popyrin, iar Sinner i-a predat o lecție de tenis lui Alex De Minaur. Italia câștigă competiția între națiuni după 47 de ani.

Jannik Sinner and Lorenzo Sonego of Team Italy celebrate after winning the Quarter Final doubles match between Italy and Netherlands at Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena on November 23, 2023 in Malaga, Spain

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Jannik Sinner s-a impus în fața ocupantului locului 12 ATP, Alex De Minaur, scor 6-3, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute de joc, aducând punctul victoriei pentru Italia în finala Davis Cup cu Australia. Italia, condusă de Jannik Sinner, câștigă așadar competiția între națiuni după 47 de ani.
Știre inițială
Matteo Arnaldi, al 44-lea jucător al lumii, a câștigat prima partidă din cadrul finalei Davis Cup dintre Australia și Italia. Italianul în vârstă de 22 de ani a jucat la un nivel foarte bun și a salvat nu mai puțin de opt mingi de break în setul al treilea, impunându-se cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4, după două ore și 29 de minute de joc.
Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire directă dintre Arnaldi și Popyrin, scorul fiind acum 2-1 în favoarea italianului. Italia conduce așadar cu 1-0 în marea finală a Davis Cup și are prima șansă la trofeu în acest moment, având în vedere că urmează duelul dintre Sinner (4 ATP) și Popyrin (12 ATP).
CITEȘTE ȘI:

Australia - Italia 0-2 în Cupa Davis. Arnaldi și Sinner au adus victoria pentru italieni

De șase ori s-au înfruntat Sinner și De Minaru până acum, italianul având la activ 5-1, însă ultima lor întâlnire directă constă într-o retragere înainte de meci a italianului. În toate celelalte confruntări, De Minaur nu a reușit să-i ia lui Sinner decât un set, în 2020.
Italia are un singur titlu Davis Cup în palmares, obținut în anul 1976. Alte șase finale au mai disputat italienii în competiția pe națiuni: 1960, 1961, 1977, 1979, 1980, 1998. De partea cealaltă, Australia e a doua cea mai titrată națiune din Davis Cup, având 28 de titluri și alte 20 de finale disputate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol