Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a revenit cu victorie, la 5 zile după titlul de la US Open! A calificat Serbia în faza finală a Davis Cup

Irina Aldea

Publicat 15/09/2023 la 20:32 GMT+3

Novak Djokovic e "o mașinărie". La doar cinci zile după titlul de la US Open, Nole a revenit pe teren pentru a pune umărul la calificarea Serbiei în faza finală a Davis Cup.

Novak Djokovic, 24! Cele mai tari puncte din finala de la US Open, cu Daniil Medvedev

La doar cinci zile după ce a cucerit al 24-lea titlu de Grand Slam la US Open, un record absolut, Novak Djokovic, numărul 1 mondial, l-a învins în minimum de seturi pe Alejandro Davidovich Fokina, ocupantul locului 25 ATP. Nole s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4 la Valencia, câștigând ultimele 5 game-uri.
Partida dintre sârb și spaniol a durat o oră și 49 de minute de joc. În primul duel al întâlnirii dintre Spania și Serbia, Laslo Djere l-a învins pe Albert Ramos-Vinolas cu un dublu 6-4. Prin urmare, Serbia a învins Spania cu 2-0 și a obținut calificarea în faza finală a Cupei Davis, care se va desfășura în luna noiembrie la Malaga.
"Sunt în al nouălea cer cu tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și azi. Sunt foarte bucuros că am putut contribui cu victoria crucială pentru a ne califica la Malaga. Să joc pentru Serbia este un privilegiu. Mi-am lăsat familia acasă, dar am venit la a doua familie, la echipa mea, sunt foarte fericit!", a transmis sârbul la interviul de după meci.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic e "o mașinărie"! După US Open, Nole a calificat Serbia în faza finală a Davis Cup

În urma acestui meci, Novak Djokovic a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor. Deși a venit obosit după US Open, Nole a părut mai determinat ca niciodată să câștige și să-și califice țara în faza finală a Davis Cup. De altfel, Nole a transmis că vrea să câștige titlul anul acesta cu Serbia: "Prioritatea mea va fi câștigarea Cupei Davis. Sper că va veni pas cu pas. Primul pas a fost făcut fără mine, cu o victorie cu 3-0 împotriva Coreei de Sud, în urmă cu două zile", a spus el.
"Am venit aici pentru a contribui la triumful general al Serbiei. Obiectivul este să ne calificăm la turneul final de la Malaga și să mergem acolo unde nu am jucat anul trecut", a adăugat el înainte de a obține victoria cu Davidovich Fokina. Novak Djokovic mai are în palmares un singur titlu de Davis Cup cu Serbia, câștigat în 2010. 13 ani mai târziu, sârbul vrea să și-l treacă în palmares pe al doilea, iar echipa Serbiei chiar arată foarte bine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo