Tradiționala competiție pe echipe din tenisul masculin a trecut printr-o transformare radicală în 2019, după ce proiectul a fost preluat de firma Kosmos, deținută de fotbalistului spaniol Gerard Pique: sistemul de joc acasă / deplasare a fost păstrat doar pentru faza calificărilor, iar pentru desemnarea campioanei a fost creat un turneu final cu 18 echipe. "Noua Cupă Davis" a fost primită cu rezerve de către multe personalități ale tenisului, iar organizatorii, împreună cu Federația Internațională de Tenis au gândit deja noi modificări pentru a o face mai atractivă pentru fani, dar și mai convenabilă pentru jucători.
Cupa Davis va avea alocate 11 zile în 2021, în perioada 25 noiembrie - 5 decembrie, iar dacă situația sanitară o va permite, ITF intenționează să redirecționeze meciuri către două noi orașe europene. Fiecare oraș ar urma să găzduiască partide din câte două grupe plus un sfert de finală, în timp ce semifinalele și finala ar urma să se joace la Madrid, în "Caja Magica".
Decizia de a extinde turneul final vine ca urmare a întârzierilor înregistrate în program în 2019. Atunci, acțiunea s-a prelungit până în jurul orei 04:00. Căpitanii echipelor, dar și jucătorii au fost consultați înainte de luarea acestei decizii.
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 5 ORE

Cupa Davis va avea 16 echipe începând cu 2022

Dacă pentru moment soarta ediției 2021 rămâne incertă din cauza pandemiei de coronavirus, certitudinea este că începând cu 2022, Cupa Davis va avea la start cu două echipe mai puțin (16 în loc de 18) la turneul final.
Pentru moment, vor continua să se acorde două wildcard-uri la turneul final, deși acest lucru nu este agreat de anumite țări.
Spania este deținătoarea "Salatierei de Argint". În 2020, Cupa Davis a fost anulată din cauza Covid-19.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 6 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 8 ORE