Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, prima victorie din postura de lider mondial! Spaniolul, succes important în Cupa Davis

Irina Aldea

Publicat 18/09/2022 la 21:55 GMT+3

Carlos Alcaraz a pierdut primul meci disputat în postura de lider mondial, cu Felix Auger-Aliassime, dar duminică și-a luat revanșa în fața lui Soonwoo Kwon.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a obținut duminică o victorie cu greutate în Cupa Davis, la Valencia. La prima sa victorie în calitate de număr 1 mondial, campionul de la US Open a calificat Spania în faza finală a Cupei Davis care se va disputa peste câteva săptămâni la Malaga. Ibericul l-a depășit pe Soonwoo Kwon cu scorul de 6-4 și 7-6(1) după o oră și 49 de minute de joc.
Astfel, Carlos Alcaraz a dat uitării înfrângerea încasată la primul meci jucat după succesul răsunător de la US Open. Alcaraz, în vârstă de 19 ani, a fost învins de Felic Auger-Aliassime în urmă cu două zile, cu scorul de 7-6 (3), 4-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat două ore și 55 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, la prima victorie în postura de lider mondial

Carlos Alcaraz a câștigat în urmă cu o săptămână primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc. Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile.
În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Carlos Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie, el fiind urmat în ierarhia mondială de Casper Ruud și Rafael Nadal.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo