Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia - Australia e finala Davis Cup! Serbia lui Djokovic, eliminată la dublu de Sinner / Sonego

Irina Aldea

Actualizat 25/11/2023 la 21:10 GMT+2

Italia a învins Serbia în semifinalele Davis Cup și s-a calificat în marea finală, acolo unde va întâlni Australia. Jannik Sinner și Lorenzo Sonego i-au învins pe Novak Djokovic și Miomir Kecmanovic.

Jannik Sinner & Lorenzo Sonego, Davis Cup

Credit imagine: Getty Images

Serbia lui Novak Djokovic a fost eliminată din Cupa Davis în semifinale. Jannik Sinner și Lorenzo Sonego au calificat Italia în ultimul act învingându-i pe Novak Djokovic și Miomir Kecmanovic cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 35 de minute de joc.
În primul meci din cadrul confruntării Serbia - Italia, Miomir Kecmanovic (55 ATP) l-a învins pe Lorenzo Musetti (27 ATP) cu 6-7 (7-9), 6-2, 6-1. Kecmanovic s-a impus după aproape două ore şi jumătate de joc, el având 5 aşi şi nicio dublă greşeală, adversarul său reuşind 9 aşi, dar făcând şi trei duble greşeli.
CITEȘTE ȘI:

Italia - Australia, marea finală din Cupa Davis. Serbia lui Djokovic, eliminată în semifinale

În cel de-al doilea meci, Jannik Sinner l-a învins pe Novak Djokovic cu scorul de 6-2, 2-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 35 de minute de joc. Pe durata confruntării, Djokovic a avut trei mingi de meci consecutive, însă italianul le-a salvat pe toate, obținând apoi break-ul care i-a adus marea victorie.
Italia are un singur titlu Davis Cup în palmares, obținut în anul 1976. Alte șase finale au mai disputat italienii în competiția pe națiuni: 1960, 1961, 1977, 1979, 1980, 1998. De partea cealaltă, Australia e a doua cea mai titrată națiune din Davis Cup, având 28 de titluri și alte 20 de finale disputate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo