Florin Segărceanu a demisionat din funcția de căpitan nejucător al echipei de FED Cup a României. Oficialii Federației Române de Tenis sunt obligați să ia repede o decizie, deoarece peste fix o lună România va întâlni Italia, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială.
Potrivit digisport.ro, Daniel Dobre a fost prima variantă de înlocuire a lui Segărceanu. Antrenorul care a condus-o pe Simona Halep spre titlul de la Wimbledon din 2019 a refuzat însă propunerea. Tehnicianul bucureștean ocupă din iulie 2020 funcția de director tehnic la Federația Română de Tenis și vrea să-și continue munca din această postură.

Monica Niculescu, mare favorită să devină căpitan-jucător al echipei de FED Cup

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
IERI LA 15:38
După refuzul lui Daniel Dobre, conducătorii tenisului românesc s-au gândit la Monica Niculescu, jucătoare încă activă, care a fost o prezență constantă în ultimul deceniu în echipa de FED Cup a României.
Sursa citată notează că Monica este mare favorită să ocupe această funcție, dar nu se pune problema să renunțe la activitatea sportivă. Monica Niculescu are 33 de ani și ocupă locul 147 WTA la simplu și 53 WTA la dublu. Jucătoarea născută la Slatina și-ar putea exercita fără probleme noul rol și dacă va continua să concureze în turnee, în tenis acest lucru fiind o obișnuință atât la feminin, cât și la masculin.
Dacă va fi în cele din urmă numită la conducerea echipei, Monica Niculescu va debuta în noua funcție peste exact o lună, când România va juca cu Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială. Confruntarea va avea loc la Cluj-Napoca, iar misiunea fetelor noastre va fi una dificilă, deoarece Simona Halep nu va fi prezentă. Cea mai importantă jucătoare din România se va axa în acest sezon pe turneele importante din WTA, dar și pe Jocurile Olimpice, astfel că nu va participa la niciun meci din FED Cup (redenumită Billie Jean King Cup)
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
IERI LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02