Simona a fost eliminată în optimile competiției de Alize Cornet, scor 4-6, 6-3, 4-6, după ce s-a impus în primul turneu al anului.
Daniel Dobre are cuvinte de laudă la adresa lui Halep și este convins că jucătoarea din România mai poate evolua la cel mai înalt nivel câțiva ani de acum înainte și va reuși să câștige încă un Grand Slam.
De altfel, după victoria Simonei cu Kovinic din turul 3, Dobre a comentat evoluția jucătoarea de-a lungul timpului, fiind de părere că aceasta s-a transformat în bine și că nu mai oferă atât de multe cadouri.
Roland-Garros
Roland-Garros : Highlights Collins vs Tomova (3') (ambient sound)
ACUM 9 MINUTE

Dobre vorbește la superlativ de Simona Halep: "Poate să mai joace liniștită 4-5 ani"

Antrenorul Daniel Dobre o cunoaște foarte bine pe Simona Halep. Aceasta a reușit să câștige Wimbledon, în 2019, iar Dobre o antrena la acel moment.
El este de părere că numărul 15 WTA a dat dovadă de ambiție și motivație, după ce anul 2021 a fost foarte dificil pentru ea: "Dacă rămâne sănătoasă și cu bucuria de a juca, așa cum o are acum, Simona poate să mai joace liniștită 4-5 ani. Vârsta de retragere la fete a scăzut foarte mult. Înainte, o fată la 25-26 ani era considerată în vârstă, iar acum sunt deja jucătoare de 32, 33 sau 34 de ani care joacă bine, sunt acolo în primele 20 și nu au de gând să se retragă. Eu zic că da, Simona mai poate câștiga un Grand Slam, acesta e și țelul de fapt.
Eu am văzut-o foarte motivată în perioada de pregătire dinainte de Australia, nici aici nu a arătat rău pe teren, a arătat multe lucruri bune. După un an greu cum a fost 2021 ai nevoie de mai multă încredere, ai nevoie să ai câteva meciuri bune la nivel înalt, trebuie să mai bați niște jucătoare de primii zece să-ți confirmi că ești acolo.
Mai are câțiva ani buni în față în care sigur va mai câștiga.", a precizat antrenorul, la emisiunea Repriza a 3-a, la Radio Hit Iași, citat de ProSport.
CITEȘTE ȘI:
Antrenorul a comentat inclusiv înfrângerea Simonei Halep din optimi, cu Alize Cornet, precizând că diferența a făcut-o căldura, dar și 2-3 mingi pe care Simona nu a reușit să le câștige: "A fost un meci foarte ciudat din punctul de vedere al trăirilor, cu suișuri și coborâșuri. A fost și foarte cald, nu s-a simțit foarte bine, a avut momente foarte grele, dar a luptat până la sfârșit și eu cred că cu 2-3 mingi câștigate în plus, în anumite momente, cu una-două decizii luate altfel ar fi câștigat meciul.".
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Shapovalov, înfrângere ursturătoare la Roland Garros! A pierdut contra unui debutant la Paris
ACUM 14 MINUTE
Roland-Garros
Roland-Garros : Jelena Ostapenko vs Lucia Bronzetti
ACUM 24 MINUTE