Daniil Medvedev rămâne cel mai bine clasat jucător din lume, în ciuda faptului că a fost eliminat în runda inaugurală la turneul de la Montreal, săptămâna trecută. Cu toate acestea, numărul său de 6.885 de puncte este cel mai mic înregistrat de un număr 1 mondial ATP de la Roger Federer în 2009.
Rusul a câștigat primul său titlu al anului la Los Cabos, la începutul acestei luni, dar a fost eliminat de la turneul de 1000 de puncte desfășurat în Canada săptămâna trecută. Campionul en-titre de la Montreal a pierdut în trei seturi în fața finalistului de la Wimbledon, Nick Kyrgios, în inaugural.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM 4 ORE

Americanii se întreabă: "E Daniil Medvedev cel mai slab lider mondial din 2009?"

Americanii de la Sportkeeda au observat cât de puține puncte are rusul în clasamentul ATP și au analizat situația acestuia: "După ce a pierdut aproape 1.000 de puncte în urma eliminării sale timpurii de la Montreal, numărul 1 mondial e urmat de Alexander Zverev, al doilea clasat, cu doar 125 de puncte diferență între ei. Este pentru prima dată în 13 ani când un nr. 1 ATP la simplu are mai puțin de 7.000 de puncte, de la Federer în 2009, când a ajuns în toate cele patru finale de Grand Slam, câștigând Roland Garros și Wimbledon", au transmis jurnaliștii americani.
Medvedev își apără 360 de puncte la Cincinnati Open în această săptămână, după ce anul trecut a ajuns în semifinale. Dacă va fi eliminat înainte de sferturile de finală, iar Rafael Nadal, care revine în competiție, va câștiga turneul, rusul va fi detronat. Daniil Medvedev a câștigat 31 din cele 42 de meciuri disputate în acest an. El a început în forță campania din 2022, câștigând nouă meciuri consecutive pentru a ajunge în finala Australian Open, acolo unde a cedat inexplicabil în fața lui Nadal.
Jucătorul în vârstă de 26 de ani a cedat din nou în fața lui Nadal la următoarea confruntare directă - Acapulco - pierzând în ultimul act. După ce a ajuns în sferturile de finală la Miami, Medvedev a petrecut mai mult timp pe margine din cauza unei accidentări. Daniil Medvedev a revenit în acțiune la Geneva, dar a pierdut în primul tur. A ajuns apoi în turul patru la Roland Garros - pierzând în fața lui Marin Cilic. Rusul a ajuns apoi în două finale consecutive pe iarbă - 's-Hertogenbosch și Halle -, dar nu a reușit să se impună în niciuna din ele.
După ce a fost exclus de la Wimbledon din cauza interdicției impuse de englezi jucătorilor ruși și bieloruși din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, Medvedev a revenit în forță și a cucerit marele trofeu la Los Cabos - fără să cedeze vreun set toată săptămâna. Cu toate acestea, cursa de apărare a titlului său la Rogers Cup s-a încheiat prematur. El va căuta acum să obțină rezultate mai bune la Cincinnati pentru a-și păstra locul de lider mondial.
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
ACUM 7 ORE
Tenis
Mama lui Roger Federer, dezvăluiri emoționante despre retragere! "A trebuit să se oprească"
ACUM 10 ORE