În drumul spre finală, Medvedev a trecut de Donskoy, Rublev și Gerasimov fără să cedeze vreun set. Astfel, Medvedev a devenit primul rus care să se impună la St. Petersburg de la Mikhail Youzhny în urmă cu 15 ani, în 2004. Acesta este cel de-al șaselea titlu al rusului.
Daniil Medvedev nu i-a dat lui Coric, în finala de la St. Petersburg ,nicio șansă. Rusul a câștigat primul set după 41 de minute de joc, iar croatul a și-a pierdut serviciul de două ori în setul doi, reușind să-și adjudece un singur game. Medvedev a înregistrat în ultimele 54 de zile câteva aspecte excelente. În primul rând a acumulat în clasament 3,350 de puncte (finala la Washington, finala la Montreal, titlu la Cincinnati, finală la US Open și titlu la St. Petersburg). Rusul a câștigat 56 din 68 de seturi disputate, a câștigat 24 din cele 27 jucate, a făcut cinci finale dintre care a câștigat două și l-a învins pe liderul mondial din ATP.

Daniil Medvedev s-a calificat la Turneul Campionilor! "Am venit aici să câștig și am făcut-o"

Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
ACUM 17 ORE
După parcursul grozav de la US Open 2019, Daniil Medvedev s-a calificat la Turneul Campionilor și-i va însoți pe Novak Djokovic, Roger Federer și Rafael Nadal în cel mai important turneu al finalului de sezon. Titlul pe care l-a câștigat la St. Petersburg este primul pe care-l obține în țara lui natală, al șaselea al carierei. Deși Coric îl conducea cu 4-1 la întâlnirile directe, Medvedev a arătat cât de mult și-a îmbunătățit jocul în ultimele luni petrecute în circuit. Coric nu a avut parte de nicio minge de break în finala turneului din Rusia.
"Este un sentiment grozav. Am decis ca după Cincinnati, stitlul meu va fi să încerc să nu-mi mai arăt emoțiile atunci când câștig. Găsesc asta foarte amuzant pentru mine, pentru propriile mele motive și asta am făcut și în meciul ăsta, dar sunt extrem de fericit și pot spune că a fost foarte dificil să-mi arăt emoțiile. După meci puteai vedea cât de fericit sunt. Mai ales pentru că l-am învins pe Borna, care este un jucător extraordinar. Am pierdut de trei ori consecutiv anul trecut în fața lui. A fost o finală grozavă și o săptămână minunată pentru mine. Mulți oameni nu m-au crezut când le-am spus că am venit aici să câștig și iată că am făcut-o!", a spus Daniil Medvedev după finala câștigată.
Și Borna Coric a avut câteva lucruri de spus despre jocul adversarului lui, un joc la care pur și simplu nu a găsit soluție. "A fost jucătorul mai bun de pe teren. A făcut totul mai bine deâct mine. Am încercat tot ce am putut, tactici, tot ce am putut să gândesc în timpul partidei. Nu a mers, pur și simplu. A avut răspuns la fiecare întrebare pe care i-o puneam pe terenul de tenis", a spus Medvedev. Rusul va primi 250 de puncte ATP și 203,410 de dolari. De partea cealaltă, Coric va primi 150 de puncte în clasamentul ATP și 109,990 de dolari.
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
ACUM 18 ORE
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
ACUM 20 ORE