Daniil Medvedev este din nou numărul 1 mondial. Ultima dată când a fost în fruntea clasamentului, a rămas acolo doar trei săptămâni și, având în vedere că jucătorilor ruși li s-a interzis în prezent să participe la Wimbledon la sfârșitul acestei luni, s-ar putea ca domnia sa în fruntea clasamentului să fie la fel de trunchiată și de data aceasta.
Deși a pierdut finala de la s'Hertogenbosch în fața surprinzătorului Tim Van Rijthoven, beneficiar al unui wild card, Medvedev nu se descurajează pentru că tocmai a urcat din nou pe locul 1 ATP. Azi, tenismenul rus începe săptămâna cu numărul 4pe locul 1, dar spune că nu va fi atent la durata supremației sale din clasament, ci mai degrabă se bucură că face parte dintr-un grup exclusivist.
CITEȘTE ȘI:
Terra Wortmann Open
Hurkacz câștigă finala de la Halle după 6-1, 6-4 cu Medvedev
19/06/2022 LA 14:52

Daniil Medvedev, extrem de fericit să fie liderul mondial din ATP

Medvedev a vorbit despre locul 1 ATP la Roland Garros, când ar fi putut recâștiga imediat locul 1 mondial dacă ar fi câștigat turneul: "Nu este ceva ce mă presează [gândul de a deveni numărul 1 mondial], pentru că sunt foarte fericit că am reușit să o fac deja", a declarat el jurnaliștilor într-o conferință de presă. "Îmi amintesc că la Indian Wells am pierdut, nu mi-a plăcut meciul meu împotriva lui Gael. Ei bine, ok, e tenis, am pierdut. Atunci am știut că o să pierd locul 1. Mi-am zis: 'Ei bine, doar două săptămâni'.
M-am dus pe internet și m-am uitat așa pe Google, care au fost jucătorii care au petrecut cel mai puțin timp pe locul 1 ATP, iar primul pe care l-am văzut acolo a fost Pat Rafter care a stat o săptămână, iar el este o legendă absolută, iar Carlos Moya era undeva acolo de asemenea. Da, două săptămâni... Nu știam aceste statistici, și [dacă] cineva m-ar fi întrebat: "Cât timp au fost Rafter și Moya nr. 1?". Aș spune: "Nu știu, șase luni, un an?".
Acum, rusul a redevenit lider mondial și e așteptat să rămână pentru o vreme pe această poziție, așa că e foarte fericit, chiar dacă a cedat în finala de la s'Hertogenbosch: "Da, este ceva ce nu-mi poate lua nimeni și sunt foarte fericit că sunt iar lider. Înseamnă mult pentru mine fiindcă doar cei mai buni ajung atât de sus. Nu mulți jucători se pot lăuda cu asta. Este o motivație grozavă să rămân acolo, iar dacă pierd locul 1, să revin acolo", a mai spus Medvedev.
Tenis
Americanii le dau "undă verde" rușilor și bielorușilor la US Open! Comunicatul emis de USTA
14/06/2022 LA 18:45
Libéma Open
Surpriza anului în tenis! Tim Van Rijthoven l-a învins pe Medvedev în finala de la S'Hertogenbosch
12/06/2022 LA 14:04