Getty Images

Daniil Medvedev, în căutarea celui de-al patrulea titlu din 2019: "Nu mă numiți invincibil"

Daniil Medvedev, în căutarea celui de-al patrulea titlu din 2019: "Nu mă numiți invincibil"

09/10/2019 la 13:14Actualizare 09/10/2019 la 13:16

Daniil Medvedev traversează în circuitul masculin de tenis o perioadă foarte bună și se află în căutarea titlului cu numărul patru în 2019. Rusul s-a impus anul acesta la Sofia, Cincinnati și St. Petersburg.

Daniil Medvedev, locul 4 ATP, este într-o formă de zile mari în circuitul masculin de tenis. Rusul, aflat acum în competiție la turneul Masters de la Shanghai, a trecut în primul tur de britanicul Cameron Norrie, locul 64 ATP, scor 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat doar 55 de minute de joc. Campionul en-titre de la Shanghai este Novak Djokovic.

Prin victoria obținută în turul secund, Medvedev a ajuns la 25 de succese și doar 3 înfrângeri în ultimele 28 de meciuri disputate anul acesta. În optimile de finală de la Shanghai, Medvedev îl va întâlni pe canadianul Vasek Pospisil, locul 248 ATP. Dacă s-ar impune la Shanghai, Medvedev ar câștiga două turnee consecutive, după ce acum două săptămâni îl învingea pe Borna Coric în finala turneului de la St. Petersburg.

Daniil Medvedev: "Am fost puțin stresat"

“A fost un meci grozav. Așa cum am spus, nu e niciodată ușor să joci cu un jucător venit din calificări. Acesta a fost primul meu meci aici la Shanghai după câteva săptămâni fără un turneu, în sfârșit. Am fost puțin stresat referitor la nivelul meu, dar am reușit într-un final să arăt bine pe teren și să ies de acolo în mai puțin de o oră. Sunt foarte fericit și de abia aștept meciul următor”, a spus Medvedev la finalul partidei din turul doi.

Daniil Medvedev are în acest moment cele mai multe victorii în 2019. Rusul în vârstă de 23 de ani conduce clasamentul cu 55 de succese, fiind urmat pe locul doi de marele campion spaniol, Rafael Nadal, care are 48 de victorii. Podiumul este completat de Novak Djokovic, care s-a impus anul acesta în 46 de meciuri, iar pe ultimele două locuri din top 5 sunt Roger Federer, cu 46 de victorii și Stefanos Tsitsipas, cu 42 de succese.

“Nu mă simt invincibil pentru că am și pierdut câteva meciuri anul acesta. Dacă aș fi câștigat, hai să spun cinci turnee în Statele Unite ale Americii, atunci aș fi spus probabil că sunt. Încerc întotdeauna să dau tot ce am mai bun și să păstrez forma de moment pe care o am. Nu este deloc ușor, asta pentru că de îndată ce te relaxezi puțin, rezultatele încep să scadă. De aceea încerc să nu mă relaxez. Mă antrenez cât de mult pot și joc cât de bine cu putință la fiecare turneu”, a spus Medvedev la Shanghai.