Daniil Medvedev și-a garanta rămânerea în fruntea clasamentului ATP cel puțin până la finalul US Open după ce s-a calificat în finala turneului de la Abierto de Tenis Mifel, la Los Cabos (Mexic).
Rusul a ajuns în a patra finală a sezonului după o victorie 7-6 (0), 6-1 împotriva favoritului 4 în turneul mexican. El îl va avea ca adversar în ultimul act pe Cameron Norrie, al 12-lea jucător al lumii, semifinalistul de la Wimbledon în acest an. Norrie a trecut cu 6-4, 3-6, 6-3 de Felix Auger-Aliassime, în cea de-a doua semifinală. Medvedev a pierdut până acum primele trei finale jucate în 2022: Halle și 's-Hertogenbosch (pe iarbă), Australian Open (pe hard).

"A fost un meci foarte dur, am reușit un tie-break grozav"

National Bank Open
Nimeni și nimic nu îl poate opri pe Nick Kyrgios! Victorie "fulger" la Montreal
ACUM 4 MINUTE
"A fost un meci foarte dur. A început grozav și tot timpul a fost la un nivel ridicat. Au fost multe puncte grele, atât de multe puncte în care am simțit că sunt aproape să le câștig, dar nu am reușit. Tie-breakul a fost cu adevărat grozav", a declarant Medvedev după meci.
Kecmanovic a avut 4-1 în primul set, a făcut breakul repede și a arătat un joc foarte bun, cu lovituri variate care l-au năucit pe rus. Medvedev și-a ridicat nivelul jocului și a început să controleze mai ale raliurile lungi. Tie-break-ul l-a controlat de la un capăt la altul, cerând spectatorilor să-l încurajeze!
"Nu sunt genul de tip care cere sprijin din tribună. Dar a fost o idee grozavă", a spus Medvedev.
După ce a trecut de tie-break, Daniil a rămas ofensiv și a reușit imediat breakul, în setul 2. A avut un avantaj de 3-0, iar pe finalul setului și-a asigurat un al doilea break pe serviciul sârbului care a început să cedeze. A fost a doua victorie din tot atâtea partide îmăptriva lui Kecmanovic, prima venind tot în acest an, în turul 3 la Roland Garros.
Rusul nu a pierdut nici în fața lui Cameron Norrie, având 1-0 la directe. Întâlnirea a avut loc în 2019, la Shanghai, câștigată de liderul ATP cu 6-3, 6-1.
National Bank Open
Uimitor! Pe ce loc poate ajunge Simona Halep, dacă se impune la Toronto
ACUM 21 MINUTE
Tenis
Surpriză uriașă la Montreal. Sinner, dărâmat de Carreno Busta
ACUM O ORĂ