Britanicii de la Express scriu că Președintele Federației Ucrainene de Tenis vrea ca liderul mondial din ATP, Daniil Medvedev, să nu joace la Roland Garros, Wimbledon și US Open, după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrainei în urmă cu aproape o săptămână. Rusul se confruntă, așadar, chiar în săptămâna în care a devenit noul număr 1 ATP, cu o potențială interdicție la cele mai importante evenimente sportive din tenis din 2022.
În urma invaziei Ucrainei de către Rusia, Seva Kewlysch a cerut insistent că noua rachetă numărul 1 a lumii nu ar trebui să joace la Roland Garros, Wimbledon sau US Open. Federația Internațională de Tenis a suspendat deja toate turneele din Rusia și Belarus, însă acum sunt noi presiuni pentru excluderea tuturor tenismenilor din cele două țări de la evenimentele internaționale.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Ucraina cere excluderea lui Daniil Medvedev de la turneele de Grand Slam

Dacă Elina Svitolina a transmis că ar fi de acord să joace împotriva sportivilor "neutri", acei sportivi din Rusia și Belarus care să nu poarte lângă numele lor numele țării, steagul sau culorile steagului, lucrurile nu stau la fel în Federația Ucraineană de Tenis. "Rusia și Belarus nu numai că nu au dreptul să organizeze competiții internaționale pe teritoriul lor, ci și să participe la toate turneele individuale și pe echipe ITF din străinătate", au transmis ucrainenii în weekend.
Acum, președintele UTF (Federația Ucraineană de Tenis) face un pas în față și cere ca liderul mondial din ATP, rusul Daniil Medvedev, să nu aibă dreptul să joace la niciun turneu de Grand Slam. Medvedev ocupă primul loc în clasament pentru prima dată în această săptămână, punând capăt domniei de 18 ani a lui Federer, Nadal, Djokovic și Murray pe primul loc.

Fără toleranță pentru sportivii ruși în sportul mondial

După ce ITF a suspendat toate turneele din Rusia pentru o perioadă nedeterminată, Seva Kewlysch a cerut ca Medvedev să fie eliminat automat din turneele majore: "Medvedev nu ar trebui să joace la Roland Garros, Wimbledon și US Open", a spus el răspicat. "Medvedev poate să joace turneele din circuitul ATP, dar Grand Slam-urile sunt turnee ITF. Dacă nu le poți juca, nu vei fi niciodată numărul 1. Le-ar fi rușine să fie excluși dintr-o competiție acum", a mai spus președintele UTF.
După ce a suspendat turneele din Rusia pe termen nelimitat și a anulat toate evenimentele din Belarus pentru 2022, ITF a dat de înțeles că este doar începutul sancțiunilor față de cele două țări pe fondul conflictului cu Ucraina: "Aceasta este o situație care evoluează rapid; suntem în discuții active cu organizațiile din tenis pentru a decide și a ne alinia în jurul următorului nostru curs de acțiune", se arată în declarația lor din weekend.
Medvedev însuși a condamnat atacurile și a cerut pace de mai multe ori în ultima săptămână. După ce a ajuns pe primul loc al clasamentului, prima sa postare pe rețelele de socializare a fost o pledoarie pentru încheierea conflictului. Vorbind "în numele fiecărui copil din lume", el a scris: "De aceea vreau să cer pace în lume, pace între țări. Copiii se nasc cu încredere în lume, cred atât de mult în orice: în oameni, în dragoste, în siguranță și dreptate, în șansele lor în viață. Să fim împreună și să le arătăm că este adevărat, pentru că niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze".
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37