Favorit opt la Western & Southern Open, turneu mutat de organizatorii americani de la Cincinnati la New York, din rațiuni sanitare, Roberto Bautista Agut a reușit surpriza în fața jucătorului care, anul trecut, impresiona în US Open Series, reușind șase finale consecutive post-Wimbledon. Spaniolul a reușit să își impună ritmul de pe linia de fund a terenului și a anihilat gama largă de lovituri din arsenalul lui Medvedev.
Spaniolul în vârstă de 32 de ani a câștigat, astfel, singurul sfert de finală de la acest prim turneu Masters 1000 disputat în 2020 care a adus față în față doi sportivi de pe lista capilor de serie și va juca mai departe, în semifinale, cu învingătorul partidei dintre liderul mondial Novak Djokovic (pe care l-a învins de trei ori în carieră) și germanul Jan-Lennard Struff (3-1 palmaresul direct).

Medvedev a capotat

Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
ACUM 6 ORE
Daniil Medvedev a scăpat meciul de sub control, în fața unui adversar tenace, deși a servit la set și 4-3, iar mai apoi a început cu break setul decisiv.
În primele 32 de minute, rusul a dominat cu lejeritate meciul de pe Grandstand: a câștigat primele cinci game-uri ale partidei, a închis primul set la 1 și a amenințat în start de set doi, având trei mingi consecutive de break. Totuși, Bautista Agut a reușit să crească vizibil calitatea serviciului, iar raportul de forțe s-a schimbat până într-acolo încât site-ul ATP notează că spaniolul a reușit una dintre cele mai impresionante reveniri ale sezonului 2020 (ce-i drept, unul ciuntit de pandemia de coronavirus și privat până la acest moment de principalele turnee pe zgură și iarbă).
Deținătorul trofeului are ce să regrete: Bautista Agut a reușit să anuleze 15 dintre cele 20 de mingi de break avute de adversarul său, fiind extrem de sigur pe serviciul doi, în spatele căruia a avut un procentaj de reușită uriaș, de 71%.
Medvedev a pierdut, astfel, al doilea meci din tot atâtea disputate în fața spaniolului de pe locul 12 ATP.
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 13 ORE
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
IERI LA 16:17