Favorit opt la Western & Southern Open, turneu mutat de organizatorii americani de la Cincinnati la New York, din rațiuni sanitare, Roberto Bautista Agut a reușit surpriza în fața jucătorului care, anul trecut, impresiona în US Open Series, reușind șase finale consecutive post-Wimbledon. Spaniolul a reușit să își impună ritmul de pe linia de fund a terenului și a anihilat gama largă de lovituri din arsenalul lui Medvedev.
Spaniolul în vârstă de 32 de ani a câștigat, astfel, singurul sfert de finală de la acest prim turneu Masters 1000 disputat în 2020 care a adus față în față doi sportivi de pe lista capilor de serie și va juca mai departe, în semifinale, cu învingătorul partidei dintre liderul mondial Novak Djokovic (pe care l-a învins de trei ori în carieră) și germanul Jan-Lennard Struff (3-1 palmaresul direct).

Medvedev a capotat

Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 4 ORE
Daniil Medvedev a scăpat meciul de sub control, în fața unui adversar tenace, deși a servit la set și 4-3, iar mai apoi a început cu break setul decisiv.
În primele 32 de minute, rusul a dominat cu lejeritate meciul de pe Grandstand: a câștigat primele cinci game-uri ale partidei, a închis primul set la 1 și a amenințat în start de set doi, având trei mingi consecutive de break. Totuși, Bautista Agut a reușit să crească vizibil calitatea serviciului, iar raportul de forțe s-a schimbat până într-acolo încât site-ul ATP notează că spaniolul a reușit una dintre cele mai impresionante reveniri ale sezonului 2020 (ce-i drept, unul ciuntit de pandemia de coronavirus și privat până la acest moment de principalele turnee pe zgură și iarbă).
Deținătorul trofeului are ce să regrete: Bautista Agut a reușit să anuleze 15 dintre cele 20 de mingi de break avute de adversarul său, fiind extrem de sigur pe serviciul doi, în spatele căruia a avut un procentaj de reușită uriaș, de 71%.
Medvedev a pierdut, astfel, al doilea meci din tot atâtea disputate în fața spaniolului de pe locul 12 ATP.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 20 ORE
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 20 ORE