Devenit în premieră lider mondial în clasamentul ATP la începutul acestei săptămâni, Daniil Medvedev a dat start unui întreg val de reacții după ce a decis să-și șteargă steagul Rusiei de pe contul personal de Instagram. La mai bine de o săptămână după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrianei, tenismenul a recurs la acest gest pentru a se distanța de războiul crunt din țara vecină.
Înainte de a face asta, Medvedev a aflat de la Federația Internațională de Tenis că va putea în continuare să joace în circuit la orice turneu, dar fără a avea steagul Rusiei alături de nume, așa cum s-a întâmplat până acum o săptămână. Azi, la 11 zile de la invazia rusească din Ucraina, Medvedev a vorbit pentru prima dată despre statutul de "sportiv neutru" pe care-l v apurta în viitor în tenisul mondial.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM 27 MINUTE

Daniil Medvedev, prima reacție după ce s-a dezis de Rusia și a devenit "sportiv neutru"

"Sarcina noastră este să dezvoltăm tenisul în țările din care fiecare dintre noi provine și în întreaga lume, pentru asta trebuie să joci tenis săptămână de săptămână la fiecare turneu. În momentul de față, singura modalitate de a continua este să joc fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară. Aștept momentul în care vom putea purta steagul din nou lângă numele noastre, ale sportivilor ruși", a spus Medvedev pentru RIA Novosti.
Pentru Rusia, măsurile care se iau împotriva ei la nivel mondial nu pot fi ignorate. În tenis, turneele programate în Rusia și Belarus au fost anulate, iar ITF a anunțat în mod oficial că tenismenii din Rusia și Belarus pot concura în continuare în turneele internaționale și la Grand Slam-uri. Totuși, aceștia nu vor mai putea reprezenta Rusia și Belarus și nici steagul acestor țări nu va mai fi afișat.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37