Devenit în premieră lider mondial în clasamentul ATP la începutul acestei săptămâni, Daniil Medvedev a dat start unui întreg val de reacții după ce a decis să-și șteargă steagul Rusiei de pe contul personal de Instagram. La mai bine de o săptămână după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrianei, tenismenul a recurs la acest gest pentru a se distanța de războiul crunt din țara vecină.
Deși îi merge mai bine ca niciodată în carieră, cucerind titlul de la US Open și punând capăt dominației de aproape 20 de ani a titanilor Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Daniil Medvedev nu are parte de liniște. Chiar dacă a spus în repetate rânduri că își dorește pace în lume, rusul s-a aflat în centrul atenției în ultima săptămână și pentru cetățenia lui.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Daniil Medvedev se dezice de Rusia! Liderul mondial a șters steagul Rusiei de pe Instagram

În Rusia, reacțiile nu au fost deloc pozitive, însă în circuit, e posibil ca acest gest al lui Medvedev să fie apreciat, mai ales că el a vorbit adesea împotriva războiului: "În acest moment înțeleg că tenisul nu este atât de important. Fiind jucător de tenis, vreau să promovez pacea în întreaga lume. Jucăm în multe țări diferite și nu este ușor să aud toate aceste știri. Sunt în favoarea păcii", spunea Medvedev în urmă cu o săptămână.
Pentru Rusia, măsurile care se iau împotriva ei la nivel mondial nu pot fi ignorate. În tenis, turneele programate în Rusia și Belarus au fost anulate, iar ITF a anunțat în mod oficial că tenismenii din Rusia și Belarus pot concura în continuare în turneele internaționale și la Grand Slam-uri. Totuși, aceștia nu vor mai putea reprezenta Rusia și Belarus și nici steagul acestor țări nu va mai fi afișat.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37