Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost o dezamăgire pentru Daniil Medvedev, numărul 2 mondial. Acesta a părăsit competiția din Japonia după ce a fost eliminat în sferturile de finală de Pablo Carreno-Busta, cel a reușit să câștige în cele din urmă medalia de bronz, după ce l-a învins în finala mică pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic.
Pentru Medvedev, înfrângerea de la Jocurile Olimpice a fost o dezamăgire, deoarece rusul în vârstă de 25 de ani voia să se întoarcă de la Tokyo cu o medalie. Aflat în aceste zile în Canada, acolo unde se desfășoară turneul Masters 1000 de la Toronto, Medvedev a vorbit despre ce s-a întâmplat în Japonia: "Clar, Jocurile Olimpice au fost o lovitură dură, ca să fiu sincer", a spus Medvedev.

Medvedev: "Nu poți câștiga fiecare turneu"

Roland-Garros
TOP 5 puncte de joi la Roland Garros. Gaston, poate cel mai spectaculos din lume, lovitura zilei
ACUM 25 MINUTE
Numărul 2 mondial încearcă să treacă mai ușor peste aceste dezamăgiri, avându-l ca model pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic. Cei doi au disputat în acest an finala de la Austalian Open, câștigată de sârb în trei seturi, scor 7-5, 6-2, 6-2. "Când Novak a pierdut, am văzut pe social media ce a declarat, mai ales după ce a pierdut medalia de bronz în finala mică. A spus că înfrângerile la Jocurile Olimpice sunt foarte dure, dar că de fiecare dată revine mai puternic. Evident, dacă cel care este probabil cel mai bun jucător din toate timpurile, cu 20 de turnee de Grand Slam, 37 de turnee Master sau câte are, ar trebui să urmez ce face el", a mai spus Daniil Medvedev.
După dezamăgirea de la Tokyo, Medvedev se concentrează acum pe sezonul de hard nord-american: "Normal că am vrut să joc mai bine la Tokyo, dar acum principalul obiectiv este să încerc să câștig la Toronto, apoi la Cincinnati, apoi la US Open. Acesta e tenisul. A undeva la 20 de turnee pe an și poți câștiga cinci, poate șase turnee dacă e cel mai bun an al carierei tale. Nu poți câștiga fiecare turneu, dar trebuie să dai tot ce e mai bun din tine de fiecare dată".
În vara anului 2019, Medvedev a avut una dintre cele mai bune perioade ale carierei. Odată ajuns în America de Nord, rusul a câștigat turneul Masters 1000 de la Cincinnati și a jucat finale la Washington, Montreal și US Open. La New York, acesta a pierdut în ultimul act o finală extrem de disputată în fața lui Rafael Nadal.
Calificat în optimile de finală de la Toronto după ce a trecut în turul anterior de Alexander Bublik (39 ATP), Medvedev îl va întâlni în această noapte pe australianul James Duckworth (85 ATP).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/12/3200193.jpg
Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
ACUM 8 ORE