Daria Kasatkina a făcut un pas uriaș pentru comunitatea LGBTQ+ din Rusia după ce a declarat deschis că este gay într-un interviu acordat recent. Numărul 12 mondial a recunoscut chiar că are o prietenă în acest moment, punând la zid discuțiile tabu care-i privesc pe sportivii din Rusia care nu au curajul să-și recunoască homosexualitatea.
În cadrul unui interviu acordat pe YouTube bloggerului rus Vitya Kravchenko, jucătoarea de 25 de ani a fost întrebată ce părere are despre faptul că compatrioata sa Nadya Karpova, o fotbalistă, a ieșit public și și-a recunoscut homosexualitatea. Kasatkina a avut numai laude la adresa Karpovei, spunând că acțiunile ei le-au dat și altor persoane din țara sa putere și au deschis calea pentru ca și alții să aibă curajul de a recunoaște orientarea sexuală.
CITEȘTE ȘI:
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 8 ORE

Daria Kasatkina și-a recunoscut public homosexualitatea

"Respectele mele pentru Nadya Karpova [pentru că a ieșit în evidență], excelent! M-am bucurat pentru ea, dar și pentru alți oameni, în special pentru fetele care aveau nevoie să știe asta. Le-a dat putere cu siguranță, le-a sprijinit", a spus Kasatkina. "Nu numai că Nadya s-a ajutat pe ea însăși prin faptul că a ieșit și și-a luat această povară de pe umeri, dar i-a ajutat și pe alții".
Întrebată de Kravchenko dacă ar putea să o întrebe dacă are o prietenă, având în vedere că au apărut zvonuri că ar fi gay, Kasatkina a răspuns imediat afirmativ, fără nicio ezitare: "Da, [în prezent am o prietenă]", a recunoscut Kasatkina. Ea a mai adăugat că, pe termen lung, i-ar fi fost imposibil să rămână un secret, deoarece acest lucru ar fi necesitat ca ea să cheltuiască multă energie concentrându-se doar pe acest aspect particular al vieții sale.
Acum, că a ieșit la lumină, ea se bucură că poate în sfârșit să înceapă să trăiască în pace: "Să trăiești în întuneric este imposibil. Nu pe termen lung, nu. Este prea greu. Nu are rost, vei fi complet concentrată asupra acestui lucru până când vei alege să ieși public cu această informație. Bineînțeles, depinde de tine să decizi cum să o faci și cât de mult spui", a declarat Daria Kasatkina. "Să trăiești în pace cu tine însăți este singurul lucru care contează, și la naiba cu toți ceilalți. Este important să vorbim despre aceste lucruri. Este important pentru tinerii care se descurcă greu în societate și au nevoie de sprijin", a declarat Kasatkina. "Cred că este important ca oamenii influenți din sport, sau din orice altă sferă de fapt, să vorbească despre asta. Ajută".
Numărul 12 mondial a avut multe de spus și despre cultura din Rusia, unde existau "atât de multe subiecte tabu", inclusiv homosexualitatea. Jucătoarea în vârstă de 25 de ani nu a avut decât dispreț pentru cei din Rusia care îi ridiculizau pe ceilalți din cauza unor astfel de chestiuni: "Atât de multe subiecte sunt tabu în Rusia, unele dintre ele mai importante decât problemele pe care le avem, nu este o surpriză. Această noțiune că cineva vrea să fie gay sau să devină unul este ridicolă", a declarat Daria Kasatkina. "Cred că nu există nimic mai ușor în această lume decât să fii heterosexual. Serios, dacă ar exista o alegere, nimeni nu ar alege să fie gay. De ce să-ți faci viața mai grea, mai ales în Rusia? Care este scopul?".
Tenis
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 9 ORE
National Bank Open
Halep continuă ascensiunea în ierarhia WTA! Ce loc ocupă după calificarea în semifinale la Toronto
ACUM 10 ORE