Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a fost forțat să rateze Australian Open din acest an din cauza expulzării sale din țară, în urma unei situații dramatice care s-a întins pe durata a două săptămâni cu privire la statutul său de viză și vaccinare. Sârbul este de nouă ori campion la Melbourne și a triumfat în trei ani consecutivi, din 2019 până în 2021.
Rafa Nadal l-a învins duminică pe ocupantul locului 2 mondial, Daniil Medvedev, într-o finală incredibilă de cinci seturi pentru a câștiga al doilea titlu la Australian Open. Victoria a reprezentat al 21-lea titlu al carierei pentru jucătorul de 35 de ani – depășindu-i pe Djokovic și Federer, care au câștigat amândoi câte 20 de titluri majore.
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 8 ORE

Darren Cahill, despre Novak Djokovic și Rafael Nadal

Într-un interviu acordat pentru The New York Times, Cahill a declarat că Djokovic va transforma într-un aspect pozitiv dezamăgirea de a rata Australian Open și de a-l vedea pe Nadal reușind să-l întreacă în cursa pentru titlurile de Grand Slam: "Cred că Novak folosește expulzarea și victoria lui Nadal pentru a alimenta focul cu care a jucat întotdeauna, cred că încă vrea să-și îmbunătățească jocul și cred că vom vedea în continuare un nivel incredibil de la Novak în următorii doi ani", a spus Cahill.
Darren Cahill crede că Novak Djokovic și Rafael Nadal vor fi principalii favoriți la câștigarea Roland Garros 2022, dacă ambii concurează. Sârbul este campion en-titre, după ce l-a învins pe Nadal, de 13 ori câștigător la Paris, într-o semifinală de neratat, în drumul spre a câștiga al doilea său titlu pe zgura pariziană.
"Dacă Novak se întoarce, cred că vorbim despre Rafa și Novak care vor intra pe tabloul de la Roland Garros ca principali favoriți, ambii pe aceeași poziție”, a spus Cahill. "Evident că trebuie să poți să-l învingi pe Rafa în cinci seturi pe zgura de la Paris și am văzut cât de dificil a fost asta, dar Novak a avut evoluții impresionante acolo în ultimii ani", a mai spus Darren Cahill.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 13 ORE
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 18 ORE