Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai, după ce a reușit să revină în trei dintre meciuri de la 0-1 la seturi. "Un basm de Cartea Recordurilor", a etichetat directorul turneului din Emiratele Arabe Unite performanța româncei.
Numărul doi mondial a reușit să se impună în finală, chiar dacă a fost accidentată, arătând din punct de vedere fizic mai bine ca oricând. Halep a recunoscut că urmează un nou program de pregătire fizică, structurat de Cahill. Acesta a înțeles că Simo urăște exercițiile de anduranță, astfel că i-a pregătit un modul scurt și intens, care i-a adus multă prospețime în joc.
"Nu mi-a plăcut niciodată să alerg mult, uneori făceam și 10 kilometri. Genunchii și gleznele mă dureau foarte tare, uram să fac asta. Echipa mea a venit cu un nou program de exerciții, scurte și foarte intense. Darren a venit cu ideea, a zis că o pregătire spartană nu e neapărat un avantaj în tenis. A zis că e mult mai indicat să alergi în intervale, la o intensitate crescută. Îmi plac mult de tot noile exerciții. Îți oferă un tonus muscular excelent, îți dau energie și nu îți utilizează articulațiile atât de mult", a spus Simona Halep, într-un video realizat de unul dintre sponsorii ei, Banca Transilvania.
Tenis
Simona Halep revine pe teren în 2022! Marele anunț al fostului lider mondial: "E o onoare!"
ACUM 3 ORE

Simona Halep, exerciții speciale pentru musculatură

Dincolo de alergările lungi, Halep nu e foarte "prietenă" nici cu sala de forță. Totuși, a înțeles cât de mult o ajută exercițiile pentru musculatură și urmează la milimetru programul făcut de Cahill și de echipa ei.
"Nu îmi place foarte mult nici să lucrez în sală, când lucrez cu greutăți mă dor spatele, încheieturile și coloana. De aceea le evit pe cât posibil, mai ales că două săptămâni după nu pot evolua la nivelul maxim", a mai spus Halep, pentru ca apoi să vorbească despre importanța exercițiilor speciale pentru musculatură: "Trebuie să lucrez în acest sens, pentru că, așa cum Darren spune, înaintez în vârstă. Trebuie să fac aceste exerciții pentru a nu avea probleme cu tendoanele și pentru a avea oase mai puternice".
Pentru Halep - care în prezent se recuperează după turneul de la Dubai -, urmează Indian Wells, competiție ce se va desfășura în perioada 9-22 martie. Anul trecut, Simo a ajuns până în optimi de finală, la competiția care avea să fie câștigată de Bianca Andreescu. Campioana noastră s-a impus în 2015 la Indian Wells, după o finală cu Jelena Jankovic, scor 2-6, 7-5, 6-4.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
IERI LA 07:46
Tenis
Simona Halep, la 31 de ani. Cu ce rămâne după un sezon în care ne-a adus aminte de "vintage Simo"
27/09/2022 LA 09:59