Darren Cahill a fost antrenorul Simonei Halep pentru aproximativ 6 ani, remarcându-se drept omul de care se leagă cele mai mari succese ale fostului lider WTA. Australianul a ghidat-o pe româncă, transformând-o într-una dintre jucătoarele cu cel mai puternic mental din circuit.
Colaborarea din ei a încetat toamna trecută, tehnicianul de la Antipozi dorindu-și să stea mai aproape de familie, simțindu-se epuizat. Cahill nu a putut sta, însă, departe de terenuri prea mult timp, astfel că a început să o consilieze pe Amanda Anisimova.
În martie, colaborarea dintre cei doi s-a rupt, motivele fiind legate de regulile dure de carantină din Australia, în urma călătoriilor. Ulterior, Darren a început să-l pregătească pe Jannik Sinner, alături de care are planuri mari.
Plava Laguna Croatia Open Umag
Carlos Alcaraz, bulversat după finala pierdută cu Jannik Sinner: "Atunci nu am mai știut ce să fac!"
02/08/2022 LA 14:18
Australianul s-au reîntâlnit la Wimbledon și cu Anisimova, cu care a petrecut aproximativ o oră pe teren înaintea duelului cu Simona Halep, din sferturile de finală ale turneului de Grand Slam, explicându-i unde trebuie să lucreze și ce trebuie să facă pentru a avea o șansă reală în fața româncei.
Se pare că după momentele de la Londra, Cahill și Anisimova au decis să reînceapă colaborarea, sportiva postând în această săptămână o fotografie la antrenamente, în care apare alături de Darren.
Antrenorul australian se va ocupa, astfel, în următoarea perioadă atât de Amanda Anisimova (locul 22 WTA), cât și de Jannik Sinner (locul 10 ATP).
Citește și:

Obiectivul lui Sinner, după colaborarea cu Cahill

După ce a început să lucreze alături de Cahill, italianul a vorbit despre motivul pentru care a ales să colaboreze cu Darren, explicând că vrea să adauge mai multă varietate jocului său, fără a-și pierde identitatea.
"A fost pentru a ne da o mână de ajutor mie și lui Simone Vagnozzi, a cărui muncă este fundamentală. Ne-am concentrat foarte mult pe fizic. Ne-am întâlnit cu Darren înainte de Roland Garros și am început să lucrăm la Eastbourne, chiar dacă nu a mers foarte bine.Ideea pentru mine este să am mai multe informații, fără să fiu confuz. El se descurcă bine și eu sunt fericit.
Cel mai important lucru este să nu-mi pierd identitatea de jucător. Sunt un jucător de tenis agresiv, cu loc de îmbunătățire în multe aspecte ale jocului. Cu Darren am început să lucrăm la serviciu, să schimbăm ceva, iar rezultatele, chiar dacă sunt deja la vedere, după părerea mea vor fi vizibile în lunile următoare.
Ce jucător voi fi peste doi sau cinci ani nu știu, dar cu siguranță voi avea mai multe soluții decât astăzi și voi fi mai imprevizibil. Acesta este obiectivul. Este nevoie de timp pentru a pune în joc tot ceea ce simți la antrenamente. La Eastbourne am urcat o dată la fileu, în timp ce aici, în turul doi de la Wimbledon, cincizeci.
Asta nu înseamnă că voi deveni un jucător de serviciu și voleu, ci doar că adaug lucruri la jocul meu. Concentrarea maximă va fi pe turneele americane, de la Cincinnati încolo, obiectivele sunt mărețe", a declarat Sinner, care a ajuns până în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, fiind eliminat de Novak Djokovic, la capătul unui meci de 3 ore și 39 de minute, încheiat cu scorul de 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.
Tenis
Sinner l-a cucerit total pe Darren Cahill! Cu ce fost elev l-a comparat australianul pe italian
01/08/2022 LA 13:38
Tenis
Darren Cahill îl transformă pe Jannik Sinner într-un "monstru" în ATP: "Obiectivele sunt mărețe!"
12/07/2022 LA 13:08