La jumătatea lunii martie a acestui an, Darren Cahill a anunțat brusc că întrerupe colaborarea cu Amanda Anisimova. Antrenorul australian a precizat că se simte epuizat mental, dar și fizic și că va recurge la o pauză generală pentru a putea reveni mai puternic. După o pauză de câteva luni, Darren pare acum pregătit să revină în circuitul tenisului mondial.
Australianul ar fi pregătit o super surpriză, în condițiile în care a fost surprins pe terenurile de la Eastbourne, acolo unde l-a antrenat pe Jannik Sinner, al 13-lea jucător al lumii în clasamentul din ATP (fost număr 9 ATP). În vârstă de doar 20 de ani, Sinner este fără doar și poate unul dintre cei mai talentați jucători din noul val de tenismeni din ATP.
Tenis
Noul elev al lui Darren Cahill, "viitorul număr 1 mondial": "Are tot ce-i trebuie, știe ce vrea!"
26/06/2022 LA 08:07
CITEȘTE ȘI:

Darren Cahill, noul antrenor al lui Jannik Sinner?

În orice caz, Darren Cahill nu ar fi la prima experiență cu un tenismen din ATP. Australianul are o experiență vastă la acest nivel, tocmai pentru că a obținut rezultate excepționale alături de Lleyton Hewitt (cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie), dar și alături de legendarul Andre Agassi, mandat pe parcursul căruia Agassi a devenit cel mai vârstnic lider mondial. Australianul l-a mai pregătit din ATP și pe Fernando Verdasco, în cadrul programului de dezvoltare al Adidas. În plus, Cahill a fost antrenorul Australiei în Cupa Davis din 2007 până în februarie 2009.
Jannik Sinner va reveni pe terenul de tenis în cadrul turneului de la Eastbourne, după ce s-a recuperat după o accidentare la genunchi. Sinner a jucat ultima dată la Roland Garros, unde a fost nevoit să se retragă în meciul din optimi împotriva lui Andrey Rublev. Italianul s-a despărțit în februarie de întreaga echipă, care-i includea pe Riccardo Piatti, Dalibor Sirola și Claudio Zimaglia, printre alții.
Simona Halep a anunțat la finalul lunii septembrie în 2021 pe rețelele de socializare că își încheie colaborarea cu Darren Cahill după 6 ani în care au lucrat împreună. Campioana noastră a publicat la acel moment un mesaj emoționant pentru antrenorul alături de care a obținut cele mai mari performanțe ale carierei. În prezent, românca este pregătită de un alt antrenor cu nume, Patrick Mouratoglou
Wimbledon
Darren Cahill vrea ca Simona Halep să "deschidă balul" la Wimbledon: "Și-a câștigat acest drept!"
21/06/2022 LA 13:48
Roland-Garros
Bjorn Fratangelo - Jannik Sinner - Roland-Garros
24/05/2022 LA 20:01