Tenisul este un sport care necesită investiții uriașe. În țările civilizate, jucătorii de perspectivă sunt înscriși în diferite programe și sunt susținuți pentru a-și atinge potențialul. În țările din lumea a doua sau a treia e, însă, extrem de dificil ca sportivii talentați să aibă o șansă reală. Asta și ca urmare a modului în care ATP și WTA aleg să premieze performanțele.
Darren Cahill a vorbit despre acest aspect, explicând că mulți sportivi cu potențial sunt nedreptățiți și li se barează drumul, nefiind premiați cum se cuvine. El a dat chiar exemplul de la Dubai, unde un sportiv calificat în semifinale câștigă de patru ori mai mult decât unul care se oprește în sferturi. O diferență care e nejustificată, în opinia tehnicianului Simonei Halep.
"Sunt pentru creșterea premiilor la Grand Slam-uri, însă ATP și WTA trebuie să-i ajute și pe jucătorii clasați mai jos. Sunt prea mulți bani la vârf. Premiile se dublează practic cu fiecare rundă. La Dubai, diferența la bani a fost de patru ori între un sfert de finală și o semifinală", a scris Darren Cahill pe pagina sa de Instagram.
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 2 ORE
Simona Halep a fost recompensată pentru victoria de la Dubai cu un cec în valoare de 698.860 de dolari. Pentru jucătorii de top, inclusiv pentru campioana noastră, modul în care sunt repartizate premiile e ideal. Doar că pentru cei mai mulți acest lucru creează mari probleme. Ca atare, Darren Cahill a încercat să tragă un semnal de alarmă în acest sens: pentru ca tot mai mulți jucători să progreseze și să se simtă confortabil financiar, e nevoie ca aceștia să fie stimulați suplimentar.
Specialiștii estimează că sportivele/sportivii încep să fie pe plus din punct de vedere financiar abia ce reușesc să devină o prezență constantă în TOP 100. Până să treacă de acea barieră, e nevoie de o serie de sacrificii materiale. Mulți nu au mijloacele necesare și, ca atare, renunță la tenis.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 6 ORE
Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
IERI LA 06:24