Horia Tecău a decis să pună punct carierei sale sportive la vârsta de 37 de ani. Turneul Campionilor din acest an a fost ultimul turneu ATP la care a participat românul, ieșirea sa din scenă fiind încununată cu o victorie, e drept, doar una de palmares, pentru că nu a obținut calificarea în semifinale.
Tecău a fost cel mai bun jucător de dublu din istoria recentă a tenisului românesc, dar și unul dintre cei mai buni din lume în ultimii ani, titlurile sale de Grand Slam și numai fiind o dovadă clară în acest sens. Retragerea sa a venit oarecum brusc, fiind anunțată de presa de specialitate chiar înaintea începerii Turneului Campionilor și confirmată apoi de jucător.
Lumea tenisului a reacționat la auzul acestei vești și printre cei care au ținut să-l felicite pe Horia pentru cariera sa s-a numărat și Darren Cahill fostul antrenor al Simonei Halep.
Cupa Davis
Retragerea lui Tecău, amânată? "Sper ca Horia să ne ajute în continuare să ne îndeplinim visul!"
ACUM 12 ORE
"Un adevărat gentlemen al tenisului masculin s-a retras săptămâna aceasta după o carieră stelară: 3 titluri de Grand Slam la dublu, 38 în total, medalie de argint olimpică și fost loc doi în clasamentul ATP la dublu. Mai important, a fost respectat de toți semenii săi. Bravo Horia Tecau! Pensionare placută, prietene", a scris australinul pe contul personal de Twitter.
Citește și:

Horia Tecău, dorit în cadrul Federației Române de Tenis

Imediat după anunțul retragerii lui Horia Tecău, Goerge Cosac, președintele Federației Române de Tenis, și-a manifestat public dorința de a lucra cu fostul jucător în cadrul forului pe care îl prezidează.
"Horia este un om care a acumulat foarte multa experiență în tenis, un om bine pregătit și cred ca ar putea ocupa ușor postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis cum, la fel de bine, poate fi și antrenor federal.
Poate peste un an și-ar dori să candideze la funcția de președinte al FR de Tenis. Indiferent de poziția pe care ar ocupa-o în federație, noi avem nevoie de el. Eu sunt convins ca Horia va rămâne în lumea tenisului", a declarat George Cosac pentru ProSport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Boris Becker, vehement cu Novak Djokovic: "Dacă vrea să participe la turnee, să respecte regulile!"
ACUM 15 ORE
Tenis
România – Peru, în Cupa Davis | Programul meciurilor din acest weekend: Frunză-Alvarez, primul duel
ACUM 16 ORE