Horia Tecău a decis să pună punct carierei sale sportive la vârsta de 37 de ani. Turneul Campionilor din acest an a fost ultimul turneu ATP la care a participat românul, ieșirea sa din scenă fiind încununată cu o victorie, e drept, doar una de palmares, pentru că nu a obținut calificarea în semifinale.
Tecău a fost cel mai bun jucător de dublu din istoria recentă a tenisului românesc, dar și unul dintre cei mai buni din lume în ultimii ani, titlurile sale de Grand Slam și numai fiind o dovadă clară în acest sens. Retragerea sa a venit oarecum brusc, fiind anunțată de presa de specialitate chiar înaintea începerii Turneului Campionilor și confirmată apoi de jucător.
Lumea tenisului a reacționat la auzul acestei vești și printre cei care au ținut să-l felicite pe Horia pentru cariera sa s-a numărat și Darren Cahill fostul antrenor al Simonei Halep.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 4 ORE
"Un adevărat gentlemen al tenisului masculin s-a retras săptămâna aceasta după o carieră stelară: 3 titluri de Grand Slam la dublu, 38 în total, medalie de argint olimpică și fost loc doi în clasamentul ATP la dublu. Mai important, a fost respectat de toți semenii săi. Bravo Horia Tecau! Pensionare placută, prietene", a scris australinul pe contul personal de Twitter.
Citește și:

Horia Tecău, dorit în cadrul Federației Române de Tenis

Imediat după anunțul retragerii lui Horia Tecău, Goerge Cosac, președintele Federației Române de Tenis, și-a manifestat public dorința de a lucra cu fostul jucător în cadrul forului pe care îl prezidează.
"Horia este un om care a acumulat foarte multa experiență în tenis, un om bine pregătit și cred ca ar putea ocupa ușor postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis cum, la fel de bine, poate fi și antrenor federal.
Poate peste un an și-ar dori să candideze la funcția de președinte al FR de Tenis. Indiferent de poziția pe care ar ocupa-o în federație, noi avem nevoie de el. Eu sunt convins ca Horia va rămâne în lumea tenisului", a declarat George Cosac pentru ProSport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 11 ORE
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 11 ORE