Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă, el indicând că ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra. "Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare", a scris Federer, care s-a născut pe 8 august 1981.
Lumea tenisului a reacţionat imediat la acest anunţ, mii de oameni de pretutindeni căutând să îi ofere un gând bun lui "FedEx" în acest moment extrem de greu. Printre ei s-a numărat şi fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill.
"Foarte puţini ar fi mai mândri de jucătorul şi persoana care ai devenit, Rog. Ce carieră! O inspiraţie, un lider, o icoană şi un model de urmat pentru toate noile generaţii. O lecţie de clasă! Toate cele bune Mirkăi şi familiei! Bravo, prietene", a fost mesajul lui Cahill pentru cel mai elegant sportiv din istorie.
Tenis
Iga Swiatek își strigă nemulțumirea: "Nu confirm că voi reprezenta Polonia!" Decizia liderului WTA
ACUM O ORĂ

Serena Williams, către Federer: "Bun venit în clubul celor care s-au retras"

Serena Williams, considerată de mulţi cea mai mare jucătoare de tenis din istorie, îl înţelege poate cel mai bine pe Federer. Ambii au avut cariere similare, presărate cu victorii uriaşe şi amândoi au devenit eroi pentru milioane de oameni de pe tot cuprinsul globului.
Sportiva din SUA a ales la rândul ei să se retragă, US Open fiind ultimul turneu dintr-o carieră magnifică, astfel că ştie exact prin ce trece marele campion elveţian.
"Am vrut să găsesc calea perfectă să spun asta, întrucât ai pus capăt drumului cu atâta elocvență - atât de perfect, cum a fost întreaga ta carieră. Întotdeauna te-am urmărit şi te-am admirat. Drumurile noastre au fost atât de similare, s-au asemănat atât de mult. Ai inspirat fără încetare milioane şi milioane de oameni - inclusiv pe mine - şi asta nu vom uita vreodată. Te aplaud şi aştept cu nerăbdare să văd ce vei face în viitor. Bun venit în clubul celor care s-au retras. Şi mulţumesc că eşti tu, Roger Federer", a scris Serena Williams pe Instagram.
https://i.eurosport.com/2022/09/16/3454429.jpg
Cele 103 titluri ale lui Federer (al 2-lea din toate timpurile), în imagini:
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM 3 ORE
Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM 4 ORE