Organizatorii Roland Garros 2020 au anunțat marți prin intermediul unui comunicat că turneul parizian se amână pentru luna septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să debuteze pe 20 septembrie, iar finala masculine să aibă loc pe 4 octombrie. Organizatorii turneului au explicat decizia motivând că, deși este imposibil de prezis care va fi situația pe 18 mai, măsurile luate deja au făcut imposibilă continuarea pregătirii turneului.
Darren Cahill, antrenorul australian din echipa Simonei Halep, şi-a exprimat şi el opinia critică privind mutarea turneului de la Roland Garros, în septembrie, fără consultarea forurilor de tenis şi jucătorilor."Nimeni nu vrea ca turneul de la Roland Garros să fie anulat, doar ca toţi să lucreze împreună pentru a găsi o dată care are sens, când lucrurile se vor limpezi un pic. Jucători, turnee, grand slam-uri, bărbaţi şi femei, toţi într-o cameră. Acum este un pic devreme pentru răspunsuri", a spus australianul.
Tenis
Darren Cahill antrenează din nou! Jucătoarea de top a făcut anunțul: "Sper să fie pe termen lung!"
08/01/2022 LA 05:32

Darren Cahill a salutat comunicatul organizatorilor de la US Open

După mutarea turneului de la Roland Garros în septembrie, Federaţia americană de Tenis a precizat că nu se gândeşte deocamdată să modifice programul US Open, care ar urma să se încheie la 13 septembrie, cu o săptămână înainte de startul competiției pariziene. USTA, care ia în calcul toate posibilităţile, inclusiv o amânare a turneulului dacă răspândirea coronavirusului se va extinde, a criticat indirect modificarea la care a recurs Federaţia Franceză de Tenis (FFT) în calendarul turneelor majore.
"Într-o vreme în care lumea se uneşte, noi recunoaştem că o astfel de decizie nu ar trebui luată în mod unilateral. Prin urmare, USTA ar face asta în totală consultare cu alte turnee de grand slam, cu WTA, cu ATP, cu ITF şi cu toţi partenerii noştri, inclusiv Laver Cup", a precizat forul american. "Aceasta este o afirmaţie şi poziţie potrivite în legătură cu un turneu viitor, spre deosebire de prietenii noştri de la Roland Garros. Hai să luăm o pauză, să ne luăm suficient timp şi să încercă să protejăm cele patru grand slam-uri ca o prioritate, dar să o facem împreună, ca un întreg. ATP, WTA, ITF şi grand slam-urile împreună", a comentat Cahill comunicatul USTA.

Lista turneelor WTA care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia), Istanbul Open (International, Istanbul, Turcia), Porsche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart, Germania) și Praga Open (International, Praga, Cehia).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Fost număr 1 britanic, sfat prețios pentru Emma Răducanu: să-l contacteze de urgență pe Cahill
03/11/2021 LA 14:09
Tenis
Darren Cahill a revenit la antrenamente cu "noua elevă"! Mesajul superb primit de la Simona Halep
26/10/2021 LA 12:37