2020 a fost un an perfect pentru Sofia Kenin, care a jucat două finale de Grand Slam, impunându-se într-una (Australian Open). În spatele rezultatelor fantastice a jucătoarei din SUA stă munca titanică a tatălui său, care o pregătește de când era mică. Doar că acesta nu beneficiază de suficient credit din spatele experților, WTA evitând să îl nominalizeze pe lista scurtă a celor mai buni tehnicieni de anul acesta.
O nedreptate în opinia lui Darren Cahill, care e convins că Alex Kenin trebuia să fie pe listă, alături de Piotr Sierzputowski (antrenorul Igăi Swiatek), Wim Fisette (antrenorul lui Naomi Osaka) și Michael Geserer (cel care se ocupă de pregătirea lui Jennifer Brady).
"De ce nu a fost Alex Kenin numit printre cei trei candidați pentru titlul de "antrenorul anului, WTA? Un an extraordinar pentru Sofia, cu victoria de la Australian Open, finala de la Roland Garros și cel mai probabil jucătoarea anului", a scris Darren Cahill pe Twitter.
Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24

Cahill voia o listă de 5 antrenori pentru desemnarea celui mai bun

Ulterior, tehnicianul australian a comunicat cu prietenii virtuali în legătură cu subiectul și a menționat că cei trei nominalizați meritau să fie pe listă, el fiind doar nemulțumit că Alex Kenin nu a fost nici măcare nominalizat.
"Toți trei au făcut lucruri grozave, eu spun doar că Alex ar fi trebuit să fie și el acolo. Și antrenorul Vikăi (n.r. Azarenka e pregătită de Dorian Descloix) ar fi putut fi acolo, ar fi fost o listă de 5 excelentă", a mai scris Cahill.
Darren Cahill a fost nominalizat și el la titlul de "antrenorul anului" în 2018, dar a pierdut lupta. Sascha Bajin, care o pregătea atunci pe Naomi Osaka, a primit în urmă cu doi ani prestigiosul trofeu.
Tenis
"Inacceptabil!" Radwanska o face praf pe Azarenka: "Ai 33 de ani, ești mamă… și faci așa ceva?!"
17/09/2022 LA 20:56
US Open
Kostyuk continuă ofensiva împotriva rușilor și bielorușilor la US Open! Gestul ucrainencei la dublu
03/09/2022 LA 23:19