Simona Halep este de ani buni cea mai mare sportivă a ţării noastre. Constănţeanca a ajuns numărul unu în lume, pentru ca apoi să cucerească Roland Garros şi Wimbledon, acest din urmă turneu de o manieră categorică, asigurându-şi un loc în istoria celui mai select turneu de tenis din lume.
Iubirea românilor pentru Simona, o persoană minunată şi modestă în afara terenului, este imensă, lucru observat de Darren. Acesta nu îşi imagina cât înseamnă sportiva pe care o pregăteşte pentru ţara noastră şi a fost plăcut surprins de emulaţia creată în jurul ei.
"Când am fost în România am rămas uimit. Oamenii de acolo îşi dezvoltă visele prin ochii Simonei. Sunt foarte conectaţi la ea şi la partidele ei. Este cel mai mare sportiv al României în momentul de faţă. A adus o mulţime de bucurie oamenilor din România. Ea a gestionat excelent această presiune. Nu s-a lăsat doborâtă", a afirmat Cahill într-o discuţie în podcast-ul Danielei Hantuchova, conform ziare.com.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek, Medvedev, Badosa și Tsitsipas, printre protagoniștii zilei
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Probabil la prima descindere în România, Cahill avea anumite idei preconcepute, lucru absolut normal având în vedere că venea într-o ţară care a stat 4 decenii sub comunism. Dar, dincolo de afinitatea pentru sportul alb, compatrioţii noştri l-au impresionat pe australian cu ospitalitatea şi felul lor de a fi, determinându-l să se simtă mereu ca acasă.
"Românii n-au avut o viaţă usoară, au trăit în comunism. Dar sunt nişte oameni grozavi! Nimic nu au dobândit uşor. Au muncit din greu pentru fiecare lucru din viaţa lor. România este o ţară grozavă cu oameni minunaţi, o ţară în dezvoltare!", a mai spus Cahill.

Darren Cahill, omul cheie în cariera Simonei Halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României a început colaborarea cu Cahill în 2015, după ce a lucrat anterior cu tehnicianul de la Antipozi în cadrul programului Adidas de dezvoltarea a carierei tinerilor jucători. Alături de australian, Simona Halep a bifat cele mai importante obiective pe care și le setase odată ce a pătruns în elita tenisului mondial: să ajungă lider mondial și să cucerească un titlu de Grand Slam. Între timp, românca a acumulat pe prima poziție 64 de săptămâni și a cucerit două titluri majore în carieră, însă primul succes nu se uită niciodată, așa cum susține și Nike.
Alături de Cahill, Roland Garros 2018, Simona obținea cea mai dulce victorie a carierei, după o finală disputată cu americanca Sloane Stephens. După două finale pierdute la Paris, Simona a reușit până la urmă să câștige trofeul mult visat, totul sub îndrumarea lui Darren Cahill. De altfel, chiar dacă nu a mai fost în mod oficial alături de ea, australianul a continuat să o urmărească pe Simona, să meargă la unele antrenamente cu echipa actuală și să-i ofere sfaturi prețioase. La Wimbledon, Darren a fost și el prin preajmă, iar Simona nu a uitat nicio clipă să menționeze acest fapt.
Chiar dacă echipa Simonei a format un tot unitar în vederea succesului ei, Darren Cahill a reușit să o ducă pe jucătoarea din Constanța la un alt nivel în tenisul mondial feminin, să fie lider mondial, să fie campioană de Grand Slam și să constituie în permanență un real pericol pentru rivalele din circuit.
Alături de australian, Simona a bifat mai multe rezultate notabile pentru cariera ei: 2015: Miami (semifinale), Stuttgart (semifinale), Roma (semifinale), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), US Open (semifinale); 2016: Madrid (câștigătoare), Wimbledon (sferturi), București (campioană), Rogers Cup (Montreal, campioană), Cincinnati (semifinale);2017: Stuttgart (semifinale), Madrid (campioană), Roma (finalistă), Roland Garros (finalistă), Wimbledon (sferturi), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), Beijing (finalistă, a devenit numărul unu mondial); 2018: Shenzhen (câștigătoare), Australian Open (finalistă), Indian Wells (semifinalistă), Roma (finalistă), Roland Garros (câștigătoare), Rogers Cup (Monteal, câștigătoare), Cincinnati (finalistă).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Irina Begu - Leolia Jeanjean, în turul 3 la Roland Garros, LIVE de la ora 12:00, pe Eurosport 2
ACUM 2 ORE
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM 9 ORE