Tenis
Davis Cup Singles

Meciul dintre România și China din Cupa Davis, anulat din cauza epidemiei de coronavirus

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Romania

Credit imagine: Eurosport

DeIrina Aldea
17/02/2020 la 12:52

Echipa de Cupa Davis a Chinei nu va ajunge în România pentru întâlnirea din competiția pe echipe din cauza coronavirus.

Echipa de Cupa Davis a Chinei nu poate ajunge în România pentru întâlnirea programată la Piatra Neamț din play-off-ul Grupei Mondiale I, care ar trebui să se dispute pe 6-7 martie, din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat, luni, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Federaţia Internaţională de Tenis ar urma să ia o decizie luni seara în ceea ce priveşte soarta întâlnirii dintre România şi China. "Chiar astăzi am primit un răspuns de la federaţia internaţională. În această seară se va lua o hotărâre. Pentru că federaţia chineză a transmis deja că nu poate veni, dar federaţia internaţională nu a luat încă o hotărâre în sensul ăsta. Deci federaţia chineză a trimis un mail la federaţia internaţională în data de 7 februarie iar cei de la acolo vor lua o hotărâre în această seară. Ultimul cuvânt aparţine federaţiei internaţionale, ei hotărăsc dacă se amână sau pierd meciul. Dar probabil că vor amâna. Deşi aici, cu amânarea este greu, pentru că există calendare internaţionale, trebuie să găsească o altă dată care să coincidă. Chinezii nu au cerut o amânare, ei au anunţat că nu pot ieşi din ţară până la sfârşitul lui aprilie din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru că delegaţia era formată din 16 persoane, şi doar 2-3 jucători e posibil să fie în afara Chinei", a declarat Cosac.

Davis Cup Singles

Un puști de 14 ani, convocat surprinzător la echipa de Davis Cup a României

07/01/2020 LA 12:50

Coronavirus pune probleme în sport la nivel global

În ultimele luni, mai multe evenimente din sport au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. Întrebat dacă România poate câştiga la ''masa verde'' această întâlnire, Cosac a spus: "Putem lua în calcul şi treaba asta, depinde cum stau cei de la federaţia internaţională cu perioadele pentru meciurile de genul acesta. Pentru că sunt foarte puţine perioadele în care ei organizează întâlniri de Cupa Davis. Din cauza calendarului competiţional internaţional. Adică săptămânile rezervate pentru Cupa Davis şi Cupa Federaţiilor sunt distincte şi bine determinate. Acum, aşteptăm, până mâine dimineaţă vom avea un răspuns".

În cazul în care România va câştiga întâlnirea din martie 2020 la masa verde va juca încă un play-off, în septembrie 2020, la care vor participa şi echipele care au pierdut în calificările pentru turneul final.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 9 ORE
Tenis

O româncă, singura jucătoare din istoria Roland Garros care a pierdut de două ori acelaşi meci

ACUM 11 ORE
Subiecte asemănătoare
TenisDavis Cup Singles
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 9 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

00:03:29

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe