Horia Tecău a luat decizia de a se retrage din activitate după întâlnirea din Cupa Davis dintre România și Spania. În acest weekend, jucătorul de tenis a făcut pereche cu Marius Copil și i-a învins pe Alejandro Davidovich Fokina și Pedro Martinez, scor 7-6, 6-4, în ultimul său meci.
După duelul cu Spania, Tecău a vorbit despre ce înseamnă pentru el Cupa Davis, competiție în cadrul căreia a debutat în urmă cu aproape 20 de ani, în pereche cu Florin Mergea. Românul s-a declarat fericit că își încheie cariera cu o victorie.
"Această competiție mi-a fost dragă de la prima experiență. La Quito când am intrat prima dată pe teren, a fost un meci dramatic, de cinci seturi, o victorie luptată, a fost ceva emoționant și m-am hrănit mult cu acea victorie. M-am și îndrăgostit de această competiție de atunci și am încercat să fiu într-o formă bună de fiecare dată și să spun 'da' la fiecare convocare.
Billie Jean King Cup
Sorana Cîrstea nu se întoarce în echipa României de Billie Jean King Cup! Anunțul lui Horia Tecău
16/03/2022 LA 09:44
19 ani mai târziu sunt aici, închei cu o victorie și cu atât mai mult rămâne o competiție specială pentru mine și o să iau din asta toate amintirile, meciurile jucate, câștigate, pierdute, coechipierii pe care i-am avut, adversarii... 19 ani de Cupa Davis e ceva, înseamnă mult pentru mine și mă bucur că am terminat acest capitol în formula asta, cu băieții lângă mine", a spus Horia Tecău.
Sportivul va mai disputa o partidă în fața suporterilor din România, pe 10 iunie, la Cluj-Napoca, unde va face pereche cu Simona Halep într-un meci demonstrativ.
Citește și:

Marius Copil are amintiri speciale alături de Horia Tecău

După anunțul retragerii lui Horia Tecău, Marius Copil a vorbit despre sportivul alături de care și-a făcut debutul la Cupa Davis și a punctat că speră ca tenismenul să rămână alături de echipa României, ajutându-i pe cei mai tineri cu sfaturi.
"Am început cariera mea la cupa Davis alături de Horia și el și-o încheie alături de mine pe teren și mă bucur că am început cu o victorie și el și-a încheiat cariera cu o victorie, tot în Grupa Mondială, pentru că merita să termine în Grupa Mondială, nu într-o grupă inferioară.
Sperăm să rămână alături de noi la Cupa Davis, să vină la meciuri să ne susțină și să ne dea din toată experiența lui acumulată. Și sper ca și ceilalți colegi de-ai mei să aprecieze toate detaliile pe care ni le dă Horia, pentru că vor fi de ajutor", a declarat Marius Copil.
Billie Jean King Cup
Veste uriașă cu o lună înainte de România-Polonia! Pe cine a convins Horia Tecău să revină în echipă
15/03/2022 LA 07:58
Billie Jean King Cup
Horia Tecău vrea să facă o schimbare în echipa României de Billie Jean King Cup! Ce obiectiv are
10/03/2022 LA 10:07