Yastremska va evolua azi cu sportiva din Spania, Cristina Bucsa, la Lyon, dar, înainte de confruntare, sportiva din Ucraina a acordat un interviu pentru Eurosport.
Talentata sportivă de 21 de ani, fost număr 21 WTA, a dezvăluit cât de complicată a fost ultima săptămână pentru ucraineni, a vorbit despre sentimentele contradictorii avute în meciul cu Ana Bogdan, dar și despre alte momente care au marcat-o într-o perioadă de coșmar.
"A fost cel mai greu meci din viața mea (n.r. cu Ana Bogdan) din punct de vedere emoțional. Nu sunt cuvinte să descriu ce am simțit. Cum am spus și pe teren, inima mea a rămas în Ucraina, în timp ce mintea încerca să fie pe în arenă și să lupte. E foarte greu în astfel de condiții să găsești echilibrul, să gestionezi emoțiile. În cap, mi se scurgeau o grămadă de gânduri către familia mea din Ucraina, mă gândeam la oamenii care sunt acolo și luptă. Succesul meu, prin comparație, nu înseamnnă nimic. Dar măcar încerc să lupt și eu pentru țara mea, așa cum pot, prin tenis. Încerc să îmi arăt sprijinul total pentru ucraineni, nu o am lângă mine decât pe sora mea", a spus Dayana Yastremska pentru Eurosport.
Tenis
ATP, comunicat despre acordarea punctelor în turneele pe iarbă din Anglia! Ce s-a stabilit
ACUM 27 MINUTE
Yastremska încearcă să se concentreze cât mai bine pe tenis, pentru a-și decupla mintea de la război, dar din Ucraina vin permanent vești care neliniștesc. Părinții celor două sportive au fost nevoiți să se ascundă într-un buncăr cu doar un sfert de oră înainte ca Dayana să ofere interviul pentru Eurosport.
"Sora mea vrea să se întoarcă înapoi la familie. O înțeleg, e încă mică și îi e dor de părinți. Și mie îmi e dor, normal. Ne lipsește și orașul nostru, aveam planuri total diferite înainte de război. Dar trebuie să rămânem uniți, așa cum ne-a spus tata: "niciodată nu știi ce se va întâmpla". Cu 15 minute înainte de a începe acest interviu, mama și tata i-au dat amândoi mesaj Ivannei și i-au spus că sirenele au început să sune din nou în Odessa și că trebuie să se refugieze iar într-un buncăr. Nu credeam că așa ceva se poate întâmpla vreodată", a mai spus sportiva ucraineană.

Momente emoționante la intrarea în România pentru Yastremska

Inițial, planul familiei Yastremska era să plece cu toții spre Lyon, acolo unde cele două fete urmau să participe la turneu (și Ivanna este jucătoare, dar nu e foarte cunoscută, având doar 15 ani). Doar că războiul a blocat căile aeriene, iar tatăl său a rămas să lupte împotriva rușilor.
Momentele trecerii graniței spre România au fost extrem de emoționante, pentru că fetele au conștientizat că își lasă în spate familia, prietenii și țara, fără a avea vreo garanție privind viitorul.
"Pe 24 februarie, tata a luat decizia ca noi și mama să plecăm. Dar când am ajuns la Izmail, în apropiere de granița cu România, mama a decis, noi toate am decis, ca ea să rămână cu tata. Nu am vrut să îl lăsăm singur. Am plâns enorm pe vas, cât am trecut granița spre România, înțelegeam că nu știm când ne vom mai vedea părinții. Nu știam ce se va întâmpla, totul e atât de greu", a concluzionat Dayana.
Tenis
Marius Copil e în turul 2 al calificărilor la Roland Garros! Victorie cu Furness
ACUM O ORĂ