Halep a dat lovitura cu Mouratoglou, antrenor care a ghidat-o pe Serena Williams în ultimii 10 ani. Cei doi au început colaborarea după ce sportiva din SUA a împlinit 30 de ani (cât are Halep acum) şi a ajutat-o pe mezina familiei Williams să câştige 10 din cele 23 de Grand Slamuri din carieră.
În 2015, când sportiva din State a fost aproape de Marele Şlem (a ratat doar US Open în acel an), presa de specialitate nota că Mouratoglou câştiga 1,7 milioane de dolari/an, plus bonusuri aferente performanţelor Serenei (procentul era, totuşi, mic, dar se adunau sume frumoase, având în vedere cât de frecvent câştiga sportiva care a dominat WTA-ul în ultimele două decenii). Ulterior, remuneraţia a scăzut, după ce Serena şi-a luat acea pauză de aproximativ un an şi jumătate, în care a născut.
Acum, tehnicianul francez a acceptat să o antreneze pe Halep pentru o sumă mult mai mică: 20.000 de euro pe săptămână, dar doar la turneele la care Simona evoluează. Un jucător de top 20 evoluează, în medie, în 20 de turnee, deşi campioana noastră nu a mai atins această bornă în ultimii ani, din cauza accidentărilor. Asta s-ar traduce în aproximativ 400.000 de euro/an pentru Mouratoglou, un salariu de 4 ori mai mic decât primea de la Serena Williams.
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM UN MINUT
CITEŞTE ŞI:
UN FOST LIDER ATP ÎL FACE PRAF PE DJOKOVIC: "EȘTI REGELE IDIOȚILOR, EȘTI PREA AROGANT!"

De ce a acceptat Mouratoglou un salariu atât de mic de la Simona Halep

Se pune întrebarea, legitimă, de ce antrenorul francez, care e în continuare cotat excelent, a acceptat un contract atât de mic? Trebuie spus că Darren Cahill, spre exemplu, câştiga din colaborarea cu Halep aproape un milion de euro/an, iar australianul nu e mai bine cotat pe piaţă decât Mouratoglou.
Eplicaţiile ţin de doi factori. Pe de-o parte e vorba de chimia dintre Patrick şi Simona, dar şi de dorinţa acestuia de a reveni în antrenorat, după ce în ultima perioadă s-a ocupat mai mult de Academie şi de apariţiile TV, din postura de comentator/expert.
Al doilea argument ţine de încrederea avută în Simona Halep. Francezul şi-a trecut în contract bonusuri mult mai consistente decât avea în contractul cu Serena Williams. Ca atare, dacă sportiva din Constanţa câştigă turnee sau ajunge în fazele finale la competiţiile importrante, în conturile lui Mouratoglou vor intra procente importante din sumele câştigate de Halep. Ca atare, chiar dacă are un salariu mic pentru backgroundul său, noul tehnician al Simonei poate să aibă câştiguri mărite exponenţial de performanţele elevei sale.
"Patrick a făcut-o pe Serena mai bună decât era înainte. Acest aspect l-a adus printre cei mai buni antrenori din lume. Nu-l știam prea bine înainte de acest an. Nu am vorbit niciodată și nu aveam o părere despre cum este, dar am văzut acum că are o personalitate puternică și este destul de exigent ca antrenor. Asta mi se potrivește mie și de aceea sunt aici.
Vreau să fiu mai agresivă, să iau mingea mai devreme. Vreau să-mi deschid terenul mult mai bine decât o făceam înainte. Nu spun că jocul meu de până acum era unul prost, dar vreau să-l fac mai puternic", a explicat Simona Halep.
Obiectivul este ca atunci când se va retrage să poată spune că a făcut maximum. A fost #1, a câștigat turnee de Grand Slam. Nu e niciun motiv pentru care să nu poată face toate astea din nou. E o campioană | Patrick Mouratoglou
Simona se reface după ultima accidentare chiar la Academia lui Mouratoglou din Franța, iar revenirea ei pe teren este preconizată la finalul lunii. Astfel, românca va sări peste turneul de la Stuttgart și va juca primul turneu avându-l pe Mouratoglou în lojă la Madrid (28 aprilie și 7mai), ea fiind pe lista anunțată de organizatori. Va urma cel mai probabil turneul de la Roma și apoi Roland Garros, care ar trebui să fie marele obiectiv în viitorul apropiat pentru campioaa noastră.
Turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player!
Roland Garros
Sfârșitul unei ere: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv
ACUM 41 MINUTE
Roland-Garros
Sfârșitul unei ere: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv
ACUM O ORĂ