Simona Halep a avut un parcurs bun la Australian Open, dar românca a făcut un meci modest în fața Serenei Williams în sfertuirle de finalp și a fost învinsă. Jocul bun al americancei în multe momente și evoluția Simonei sub potențialul ei au dus la acest deznădământ.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Artemon Apostu-Efremov, unul dintre antrenorii Simonei, a explicat amănunțit care au fost motivele înfrângerii elevei sale.
Tenis
ESPN a făcut deja predicțiile pentru 2023! Surpriză mare: La ce turneu major se impune Simona Halep
ACUM 13 ORE
"Serviciul a fost o armă pentru Simona în acest turneu, dar cu Serena a fost altceva. Americanca a acoperit foarte bine terenul, a fost extrem de agresivă pe retur, astfel că Simona nu a mai găsit claritate și a servit prea mult pe forhandul ei. Serena se aștepta și a pus-o sub presiune imediat după retur.
Apoi, au mai fost și alte momente cheie. În primul set, au fost mingi foarte aproape, care pentru Serena au intrat, pentru Simona, nu! Statistica a arătat la final o diferență de doar 6 puncte, deci oricare din acele mingi au avut o greutate foarte mare.
În setul al doilea, Simona a avut de două ori break în față. Dacă ar fi consolidat, soarta setului doi ar fi decurs către Simona. Până la urmă, jocul mai exact al Serenei a făcut diferența.", a spus Efremov, la Digi Sport.
https://i.eurosport.com/2021/02/16/2995903.jpg

Artemon Apostu-Efremov: "Simona a pierdut la o legendă a tenisului"

Deși dezamăgirea după eliminare a fost mare, multă lume având sentimentul cp Simona putea face mai mult, un sfert de finală la un Grand Slam nu este deloc un rezultat slab. Așa a spus și Artemon Apostu, care a adăugat că Simona nu a pierdut în fața oricui, ci împotriva unei legende a acestui sport.
"Până la urmă e sfert de finală de Grand Slam. A câștigat patru meciuri ca să ajungă până acolo. Pe partea ei de tablou, cel puțin din primele 16, fiecare meci a fost ca o finală. Erau multe câștigătoare de Grand Slam. A avut acel meci cu Swiatek, a fost meciul cu Tomljanovic. Simona, când merge la un turneu, se gândește doar la trofeu, dar asta nu este o garanție. A pierdut la o legendă a tenisului, la Serena, care a și recunoscut că a făcut atunci cel mai bun meci al ei din turneu.", a completat Apostu-Efremov.
Serena Williams a învins-o pe Simona, dar nu a mai avut replică și pentru Naomi Osaka, în semifinale. Nipona s-a impus clar și astăzi a câștigat și finala cu Jennifer Brady, trecându-și în palmares cel de-al 4-lea titlu de Grand Slam și al 2-lea de la Australian Open.
În urma acetui succes, Osaka a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA, peste Simona Halep, care începând de mâine va ocupa poziția a 3-a.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Simona Halep nu va termina anul 2022 în top 10 WTA! Câte puncte va pierde până la finalul sezonului
19/09/2022 LA 08:50
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09