Căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României în ultimii 3 ani, Florin Segărceanu a anunțat azi că nu va mai continua în această funcție. Surpriza vine de abia acum: noul căpitan al echipei de Fed Cup a României va fi o jucătoare aflată în activitate. Este vorba despre Monica Niculescu (147 WTA la simplu, 53 WTA la dublu). Totuși, Monica nu se va afla în această poziție în premieră. Ea a mai stat pe bancă în meciul cu Marea Britanie din 2017, când Ilie Năstase a fost dat afară după prima zi.
România va întâlni Italia, în barajul pentru menţinerea/promovarea în Grupa Mondială a "Billie Jean King Cup", fosta Fed Cup. Denumirea competiției pe echipe a fost modificată anul trecut în luna septembrie. Meciurile întâlnirii dintre România și Italia vor avea loc în 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.

De ce a renunțat Florin Segărceanu la funcția de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României

Tenis
Ashleigh Barty, lider detașat în clasamentul WTA. Cum stau româncele
23/08/2021 LA 10:38
Florin Segărceanu a motivat plecarea de la echipa de Fed Cup a României spunând că e momentul ca cineva mai tânăr, cu alte viziuni, să preia echipa. Segărceanu va împlini pe 29 martie 60 de ani și a considerat că e mai bine să facă un pas în spate și să-i dea prilejul Monicăi Niculescu să încerce să motiveze echipa înaintea partidelor viitoare.
"Decizia mea este una ca urmare a ce se întâmplă acum cu echipa. Este mai bine să fie un sânge proaspăt la echipă. Eu, în curând, voi împlini 60 de ani, așa că am zis că poate e mai bine să vină altcineva la conducere. Nu este o decizie luată la cald, cum se spune. Din timp i-am informat pe cei de la FRT de planurile mele. Astfel, s-a discutat cu Daniel Dobre, s-a încercat varianta asta, numai că el a refuzat. Așa s-a ajuns la Monica Niculescu. Ea are experiența necesară pentru a coordona activitatea, colaborează bine și cu Simona Halep", a spus Segărceanu pentru Digi Sport.
Olympic Games
Monica Niculescu, prima reacție după victoria fantastică obținută alături de Raluca Olaru la Tokyo
24/07/2021 LA 07:31
Tokyo 2020
Mihaela Buzărnescu & dublul Niculescu/Olaru și-au aflat adversarele la Jocurile Olimpice de la Tokyo
22/07/2021 LA 05:07