Articol scris de Timeea Franțescu
Specialistul John Wrtheim susține că actualul lider mondial nu prezintă un nivel la fel de ridicat de interes, precum Roger Federer sau Rafael Nadal, deoarece a venit cumva din urmă, când taberele între elvețian și spaniol erau deja formate printre fanii tenisului. Astfel, cei doi și-au creat un grad mai mare de popularitate, iar sârbul, indiferent de performțele sale, nu se va ridica în ochii publicului la nivelul celor doi, nu va reuși să intre în această rivalitate frumoasă pe care fanii tenisului deja o au. "Fedal" era considerat încă de acum un deceniu cea mai frumoasă rivalitate din istoria sportului, astfel că Nole nu avea cum să capitalizeze un segment important de public.
"E ca cel de-al treilea jucător care distruge această rivalitate frumoasă pe care deja o avem. Cred că Djokovic mereu a avut acest lucru împotriva sa, a fost văzut ca fiind în plus în ochii publicului. El face unele lucruri care nu sunt neapărat de apreciat, dar în același timp nu este unul dintre personajele negative ale tenisului”, a delcarat John Wrtheim.
Tenis
Novak Djokovic revine în circuit, după finala pierdută la US Open! Anunțul lui Filip Krajinovic
ACUM 20 ORE

Djokovic vrea prea mult să fie plăcut, iar fanii simt asta

Sârbul, chiar și la vârsta de 34 de ani, continuă să aibă evoluții impresionante pe terenul de tenis, este locul unu mondial, iar șansele ca acesta să încheie cariera cu cel mai mare număr de trofee Grand Slam câștigate sunt tot mai ridicate. Astfel, în teorie, nivelul de interes și de respect al fanilor pentru el ar trebui să fie unul cât mai ridicat, însă nu se întâmplă.
John Wrtheim a argumentat acest fapt ca fiind cauzat și de dorința excesivă a lui Novak de a se face plăcut de toată lumea,.
"Un lucru care este puțin ciudat este acela că el chiar își dorește să fie admirat...ca și cum ar vrea ca toată lumea să îl placă", a adăugat expertul.
Cu un segment de public mult mai mic care e de partea lui, Djokovic se pregătește de Wimbledon, unde e mare favorit. Sârbul visează să fie primul jucător de la Rod Laver (1962 și 1969) care face Marele Șlem (cucerirea tuturor turneelor de Grand Slam într-un an calendaristic). Numărul unu mondial a realizat de două ori "Nole Șlem", fiind deținător în același timp al tuturor trofeelor majore, dar în ani diferiți.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
IERI LA 17:32
Tenis
O legendă a turneului de la Wimbledon nu-i mai dă nicio șansă lui Roger Federer: "E aproape gata!"
14/10/2021 LA 15:28